Sari la conținut

Ce au găsit anchetatorii în calculatorul inventatorului danez care a ucis o jurnalistă și a aruncat-o în mare. Detalii șocante

Procurorii danezi au dezvăluit în fața judecătorilor că inventatorul Peter Madsen a căutat pe Google lucruri precum „decapitări”, „spânzurare” sau „tortură”, scriu jurnaliștii de la Sky News, care au un trimis special în Danemarca pentru a urmări procesul.

peter madsen

Foto: Agerpres

Inventatorul danez Peter Madsen, în vârstă de 47 de ani, este acuzat că ar fi ucis-o pe jurnalista Kim Wall, în august 2017. Acesta i-ar fi secționat trupul și ar fi aruncat-o apoi în mare pe femeia de 30 de ani. Cadavrul acesteia a fost găsit câteva zile mai târziu, provocând o undă de șoc în Danemarca. Wall urcase pe submarinul pe care bărbatul l-a construit singur, pentru a-i lua un interviu.

Madsen admite că i-a secționat trupul lui Wall și că a aruncat-o în apă, însă neagă acuzația de crimă cu premeditare. 

Danemarca crima inventator Kim Wall jurnalista

@Agerpres

În cadrul procesului care a început la Tribunatul din Copenhaga, procurorii au dezvăluit că au găsit 41 de imagini cu femei spânzurate și alt conținut violent în care sunt prezentate crime ale unor femei și a câtorva bărbați. De asemenea, au găsit căutări pe internet din 2011 după cuvintele „decapitări reale”, „stabby stabby” (n.r. un diminutiv al verbului „to stab” = a înjunghia) sau „videouri cu sinucideri”.

Detectivi care se ocupă de caz au făcut și alte descoperiri îngrozitoare. O serie de căutări pe internet i-au dus către materiale intitulate „decapitarea unei femei mexicane”, „decapitarea unei femei în Mexic” și „femeie în agonie în timp ce este decapitată încet cu un cuțit mic”.

 

În laptopul acestuia, criminaliștii au mai găsit materiale video animate în care sunt înfățișate decapitări ale unor femei dezbrăcate, o femeie care este arsă pe rug sau bărbați trași în țeapă.

Poze cu femei spânzurate și texte despre procedeul de tragere în țeapă au fost prezentate drept dovezi judecătorilor.

Detectivii au studiat și telefonul mobil al inculpatului, unde au descoperit alte căutări șocante.

Azi urmează să aibă loc o nouă înfățișare în acest proces.