Un inventator danez închis pe viață pentru crimă a mai primit aproape doi ani de închisoare pentru tentativă de evadare

Data publicării:
Inventatorul danez Peter Madsen
Inventatorul danez Peter Madsen, condmanat pentru uciderea unei jurnaliste. Foto: Agerpres

Inventatorul danez acuzat de asasinarea unei jurnaliste suedeze pe submarinul lui artizanal, Peter Madsen, a fost condamnat marţi la aproape doi ani de închisoare pentru o tentativă de evadare din penitenciarul unde este închis pe viaţă, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Peter Madsen (50 de ani) a primit o pedeapsă de un an şi nouă luni de închisoare pentru rolul său în evenimentele din 20 octombrie anul trecut, când l-a luat ostatic pe psihologul închisorii şi i-a ameninţat pe mai mulţi membri ai personalului de pază. El a fost capturat la aproximativ cinci minute după ce încercase să fugă din penitenciarul situat în vestul oraşului Copenhaga, având asupra sa ceva ce părea o centură cu explozibil.

Peter Madsen a început conceperea planului de evadare în martie 2019, pe fondul temerilor sale că se vor înrăutăţi condiţiile de detenţie pentru condamnaţii la închisoare pe viaţă, unde a ajuns pentru uciderea unei jurnaliste.

Kim Wall, o cunoscută jurnalistă suedeză, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Dispariţia jurnalistei a fost raportată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a anunţat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Madsen declarase iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Ulterior, el a recunoscut că a dezmembrat cadavrul lui Kim Wall şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză.

În Danemarca, condamnaţii la închisoare pe viaţă sunt eliberaţi în general după 16-17 ani, dar pot solicita eliberarea condiţionată după ce efectuează 12 ani din pedeapsă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri