Un nou moment de confuzie al președintelui SUA: Joe Biden a confundat Fâșia Gaza cu Ucraina

Data publicării:
joe biden
Foto: Joe Biden/ Sursa foto: Profimedia Images

O nouă declarație dintr-un discurs al lui Biden a necesitat clarificări din partea Casei Albe. Președintele american a anunțat lansări aeriene cu ajutoare în Ucraina, dar oficialii Casei Albe au clarificat apoi că Joe Biden se referea de fapt la Fâșia Gaza, conform SkyNews.

Președintele Joe Biden a confundat de două ori Fâșia Gaza cu Ucraina, anunțând că SUA vor oferi ajutor cu disperare necesar teritoriului palestinian devastat de război.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a confirmat vineri că asistența umanitară va fi parașutată în Gaza - la o zi după ce Ministerul Sănătății condus de Hamas a declarat că 30.000 de palestinieni au murit de la începutul războiului în octombrie anul trecut.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora care furnizează aruncări aeriene cu alimente și provizii suplimentare”, a spus președintele, adăugând că SUA vor „căuta să deschidă alte căi, inclusiv un coridor maritim”.

Emiratele Arabe Unite, Egipt, Franța, Iordania și Marea Britanie au efectuat deja lansări aeriene.

Dar Biden s-a referit în mod eronat de două ori la parașutări pentru a ajuta Ucraina, obligându-I pe oficialii de la Casa Albă să clarifice apoi faptul că vorbea de fapt despre Gaza.

Biden a dezvăluit evoluția din zonă în timpul vizitei premierului italian Giorgia Meloni la Washington, când a avertizat că „viețile copiilor sunt în pericol”.

„Ajutorul care ajunge în Gaza nu este nici pe departe suficient”, a spus el.

„Acum, nu este nici pe departe suficient. Viețile inocente sunt în joc și viața copiilor este în joc. Nu ne vom opri până când vom trimite mai mult ajutor acolo. Ar trebui să introducem sute de camioane, nu doar câteva”, a spus Biden.

Biden a spus, de asemenea, că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și Hamas până în timpul Ramadanului, luna sfântă a musulmanilor care va începe pe 10 martie.

El le-a spus reporterilor: „Încă lucrăm din greu la asta. Nu suntem încă acolo”.

Biden a mai precizat că toate părțile trebuie să cadă de acord cu privire la un calendar, dar că „sunt încă departe de a stabili unul”.

Promisiunea lui Biden de a parașuta ajutoare în gaza a venit la o zi după ce cel puțin 115 palestinieni au fost uciși și alți peste 750 au fost răniți, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, joi.

Martorii au spus că trupele israeliene din apropiere au deschis focul în timp ce mulțimile uriașe s-au repezit pentru a scoate mărfuri dintr-un convoi de ajutor.

Israelul a spus că mulți dintre morți au fost călcați în picioare într-o busculadă și că trupele sale au tras asupra unor oameni din mulțime pentru că se îndreptau spre ei într-un mod amenințător.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri