Un oraș din Italia vinde sute de case la prețul de 1 euro. Singura condiție pusă cumpărătorilor

Data actualizării: Data publicării:
sardinia
Foto: Shutterstock

Un orășel din regiunea Barbagia, aflat pe insula Sardinia, vinde sute de case abandonate, la un preț simbolic de doar 1 euro. Ollolai, o așezare din inima insulei mediteranene, riscă să se transforme într-un oraș-fantomă, după ce populația a scăzut de 2.250 la 1.300 de oameni, în condițiile în care aici se nasc anual doar câțiva copii, scrie CNN.

sardinia
Foto: Shutterstock

Autoritățile încearcă să revitalizeze orașul, după modelul aplicat și de alte localități italiene, însă pun o condiție pentru cei care vor să își cumpere o casă în Ollolai cu doar 1 euro. Clădirile sunt vechi, lăsate în paragină și abia mai rezistă, așa că toți cumpărătorii trebuie să își ia angajamentul că vor restaura și renova proprietățile, lucru care ar crește cheltuielile la aproximativ 25.000 de euro.

„Ne mândrim cu originile noastre preistorice. Cruciada pe care o duc este pentru a ne salva de uitare tradițiile noastre unice. Puterea noastă stă în trecutul nostru mândru. Am fost dintotdeauna oameni puternici și nu vom permite ca acest oraș să moară”, a declarat Efisio Arbau, primarul localității sardiniene.

Ollolai este fosta capitală a Barbagiei și reprezintă în continuare una dintre zonele care nu și-au pierdut autenticitatea și tradițiile străvechi. Însă rezidenții tineri s-au mutat în orașele mari, populația a îmbătrânit, iar acum multe case de piatră zac în ruine, de zeci de ani.

Așa că primarul i-a contactat pe proprietarii caselor și le-a cerut să le cedeze autorităților locale. „Sunt clădiri pitorești, construite din granit tipic Sardiniei, care se găsește prin munți și pe coastă”, mai povestește primarul, care a dat un decret special și a scos casele la vânzare.

În ciuda condiției în care se află construcțiile, trei case au fost deja vândute, iar primarul spune că a primit peste 100 de cereri de cumpărare din întreaga lume, inclusiv din Rusia sau Australia.

Edilul speră ca restaurarea clădirilor să ajute la crearea unor noi locuri de muncă și să revitalizeze comunitatea din Ollolai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri