Un pilot și echipajul său au rămas blocați în lift pe un aeroport din Marea Britanie. Au fost scoși de pompieri după 3 ore

Data publicării:
A7-ACF Qatar Airways Airbus A330-200 Manchester Airport England uk departure
Avion Qatar Airways. Foto: Profimedia

Un zbor al companiei Qatar Airways a fost întârziat după ce pilotul și membrii echipajului au rămas blocați într-un lift din aeroport timp de peste 3 ore, relatează Business Insider.

Avionul Boeing 787 Dreamliner urma să decoleze de pe aeroportul Birmingham din Marea Britanie spre Doha la 7:45 a.m., dar a plecat după 4 ore, conform datelor Flightradar24.

Un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat pentru Business Insider că membrii echipajului au povestit că au rămas blocați într-unul dintre lifturile aeroportului în jurul orei 6:00 a.m.

Șase persoane erau blocate în lift când pompierii au sosit la fața locului, după două ore, a spus un purtător de cuvânt al Serviciului de Pompieri din West Midlands.

Pompierii au fost nevoiți să scoată un panou al liftului pentru a elibera echipajul. Oamenii au stat blocați în lift mai mult de 3 ore.

„Lucrând cu ingineri de la fața locului, i-am eliberat pe cei șase oameni folosind unelte, o scară și scânduri de schelă”, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor.

Nimeni nu a fost rănit.

„Ne pare foarte rău pentru membrii echipajului companiei aeriene și clienții afectați de acest lucru”, a adăugat purtătorul de cuvânt al aeroportului din Birmingham.

Pasagerii au fost mutați departe de zona de îmbarcare în timp ce așteptau actualizări privind zborul. Li s-au oferit tichete de masă și s-a creat „o coadă masivă”, a povestit un pasager.

Cele două lifturi temporare de pe Aeroportul Birmingham, care sunt în funcțiune din vara trecută, au fost închise pe durata investigației privind cauza defecțiunii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri