Un preot a izbucnit în lacrimi la înmormântarea Lizei, copilul-simbol al atacului de la Vinița: „Răul nu poate învinge”

Data publicării:
tablou tinut in maini cu imaginea lizei, fetita ucisa la vinita
Liza, fetița în vârstă de 4 ani, devenită copilul-simbol al atacului de la Vinița, a fost înmormântată. Foto: Profimedia Images

Un preot a izbucnit în lacrimi la înmormântarea Lizei, fetița în vârstă de 4 ani, devenită copilul-simbol al atacului de la Vinița. Plângând, acesta le-a spus rudelor că "răul nu poate învinge". AP notează că la căpătâiul fetei ucise în bombardamentul rusesc de joia trecută a stat și bunica ei: "Mămica ta nici măcar nu a văzut cât de frumoasă ești astăzi". Mama Lizei, Irina, a primit vestea morții fiicei sale pe patul de spital, fiind încă în stare gravă.

Liza, unul dintre cei trei copii uciși într-un atac cu rachete rusești la Vinița, a fost înmormântată duminică. 

"Uite, floarea mea! Uite câți oameni au venit la tine", a spus bunica Lizei, Larisa Dmitrishina, în timp ce o mângâia pe Liza, aflată într-un sicriu înconjurat de flori și ursuleți de pluș, adus la Catedrala "Schimbarea la Față" din Vinița. "Mămica ta nici măcar nu a văzut cât de frumoasă ești astăzi".

Tatăl Lizei, Artem Dmitriev, a rămas tăcut, cu lacrimi curgându-i pe față.

În total, 24 de persoane au fost ucise și alte 200 au fost rănite, inclusiv mama Lizei, care se află internată la terapie intensivă în stare gravă. Irina a primit vestea pe patul de spital, după ce a întrebat continuu ce s-a întâmplat cu fetița ei. Inițial, din cauza stării sale, medicii nu au vrut să-i spună nimic, pentru ca șocul să nu o ucidă. 

Când a început războiul din Ucraina, familia Lizei a fugit din Kiev spre Vinița, un oraș situat la 270 de kilometri spre sud-vest, care până în ziua atacului era considerat relativ sigur.

Fetița în vârstă de 4 ani, cu sindrom Down, ieșise cu mama ei de la clinica din Vinița atunci când a fost ucisă de o rachetă rusească.  

Viața Lizei a fost povestită de mama ei pe Instagram și pe Tiktok. Irina a mărturisit că știa că va avea un copil cu sindrom Down, a decis să-l păstreze, iar după ce fiica ei s-a născut pozele de pe rețelele sociale erau calea prin care se lupta cu prejudecățile.

"Fata avea sindrom Down, dar era foarte isteață, foarte atentă. Mama ei avea mare grijă de ea. I-a dat fetei toată inima, tot sufletul și toată dragostea. Realizările fetei au făcut-o foarte fericită pe mamă și pe toată familia", a declarat Valeria Korol, logoped la clinica unde era îngrijită Liza.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri