Un reporter rus, dat afară din spitalul în care e internat Sergei Skripal. Ce a încercat să facă

Data actualizării: Data publicării:
reporter rusia

Un reporter din Rusia a fost acuzat că a încercat să facă un reportaj „înfiorător” în spitalul din Salisbury, Marea Britanie, în care este încă internat fostul spion rus Sergei Skripal, otrăvit cu neurotoxina Novichok, în urmă cu cinci săptămâni, scrie Sky News

Reporterul televiziunii REN TV, una dintre cele mai mari televiziuni private din Rusia, a făcut glume pe seama agentului neurotoxic cu care a fost otrăvit Skripal și le-a hărțuit pe asistente cu întrebări despre starea lui Skripal.

Echipajul televiziunii a fost dat afară din spital, după ce agenții de securitate s-au văzut nevoiți să cheme poliția. Un purtător de cuvânt al spitalului Salisbury a declarat că reportajul a fost „înfiorător” și că echipajul a abordat personalul medical în toiul nopții, fără niciun avertisment și fără să ceară permisiunea nimănui.

„Reiterăm faptul că orice încercare de a hărțui, intimida sau supune la stres psihic orice persoană din spitalul nostru sau orice pacient este absolut inacceptabilă și nu vom tolera niciodată un astfel de comportament”, a adăugat purtătorul de cuvânt al spitalului.

În imaginile filmate de cameramanul rus, reporterul se plimbă prin spital, remarcă lipsa oamenilor de pază și faptul că în unitatea medicală sunt și alți pacienți, sugerând că Sergei Skripal nu este internat și tratat acolo.

La un moment dat, el se apropie de câteva asistente și le întreabă unde se află spionul rus. „Nu știm, noi doar avem grijă de bebeluși”, îi răspund acestea. De asemenea, reporterul încearcă ușa încuiată a unui laborator microbiologic, apoi se întoarce spre camera de filmat și afirmă că „aici este închis Sergei Skripal”. 

Filmarea echipajului rus a durat doar 15 minute, întrucât agenții de pază au intervenit apoi și le-au cerut să părăsească spitalul, chemând inclusiv poliția. 

Sergei Skripal se află în continuare sub tratament, dar medicii spun că acesta a început să își revină rapid și că ar putea fi externat în curând. La începutul acestei săptămâni, fiica sa, Yulia Skripal, a fost externată, după ce și ea a fost otrăvită cu aceeași neurotoxină, la începutul lunii martie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri