Un spaniol a fost omorât de un taur în cadrul unei curse tradiționale din regiunea Valencia

Data publicării:
spanioli participă la o cursă cu tauri într-un oraș din regiunea Valencia
Decesele sau rănirile provocate de tauri sunt obișnuite la astfel de curse tradiționale care se desfășoară frecvent în Spania. Foto: Profimedia Images

Un bărbat în vârstă de 61 de ani a fost ucis de un taur în cadrul unei curse tradiționale cu tauri desfășurată în orașul Pobla de Farnals din regiunea Valencia. Un alt bărbat, de 63 de ani, a fost rănit la ambele picioare de același taur și a fost internat în spital, iar starea sa este „stabilă”, informează BBC.

Decesele sau rănirile provocate de tauri sunt obișnuite la astfel de curse tradiționale care se desfășoară frecvent în Spania.

Astfel, în Spania se organizează anual câteva sute de astfel de festivaluri la care „participanții” obișnuiesc să alerge în fața unor tauri lăsați liberi pe străzile orașelor.

Cea mai cunoscută este cursa de tauri din cadrul festivalului de la Pamplona. Goniţi de tauri, participanţii trebuie să parcurgă cei 875 de metri ai cursei în numai două minute şi 28 de secunde. Cei care iau parte la această cursă, pe cât de periculoasă, pe atât de intensă, spun că este o experinţă pe care doresc să o trăiască an de an.

Aceste curse „tradiționale” sunt condamnate și criticate de grupurile pentru protecția animalelor.

În cazul Valenciei, astfel de festivaluri cu tauri reprezintă o sursă importantă de venit pentru comunitatea locală. Conform unui studiu realizat în 2019, aceste curse asigură 3.000 de locuri de muncă.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri