Un tânăr palestinian de 16 ani a fost împușcat în cap de forțele israeliene

Data actualizării: Data publicării:
palestina cisiordania Gaith Yamin
Un adolescent palestinian în vârstă de 16 ani care a fost împușcat în cap de forțele israeliene a murit, după luptele din orașul Nablus al regiunii ocupate Cisiordania. Foto: Profimedia Images

Un adolescent palestinian în vârstă de 16 ani care a fost împușcat în cap de forțele israeliene a murit miercuri dimineață după luptele din orașul Nablus al regiunii ocupate Cisiordania, a transmis ministerul palestinian al sănătății, conform Reuters.

Ministerul l-a identificat pe tânăr ca fiind Gaith Yamin. Instituția spune că forțele israeliene l-au împușcat în cap lângă Mormântul lui Iosif, un loc al confruntărilor dintre cele două popoare.

Armata israeliană a declarat pe Twitter că a răspuns cu focuri de armă împotriva a sute de palestinieni care aruncau cu pietre și bombe de petrol către soldați în timpul vizitei credincioșilor evrei la Mormântul lui Iosif marți noapte.

Unii evrei consideră Mormântul lui Iosif drept locul de înmormântare al patriarhului evreilor. Palestinienii spun că este altarul unui șeic.

Societatea Palestiniană a Semilunii Roșii a spus că a tratat cel puțin 80 de persoane în timpul confruntărilor din jurul sitului, inclusiv răni provocate de muniție reală, gloanțe de cauciuc precum și persoane care au inhalat gaze.

Ministerul palestinian al educației a condamnat uciderea minorului într-un comunicat și a subliniat nevoia de „a împiedica ocupația și de a o trage la răspundere pentru crimele atroce”.

Israelul și-a escaladat raidurile din Cisiordania de la sfârșitul lunii martie, ca urmare a unei serii de atacuri mortale din orașele sale.

Incursiunile deseori au declanșat conflicte. Cel puțin 46 de palestinieni au fost uciși de forțele israeliene sau de civili înarmați de la începutul anului. Printre victime s-au aflat militanți, atacatori singuratici și trecători.

Uciderea jurnalistei palestiniano-americane Shireen Abu Akleh pe 11 mai, în timpul unui raid israelian din orașul Jenin din Cisiordania, a atras îngrijorare internațională.

Încă din martie, palestinienii au ucis 18 oameni, inclusiv civili, ofițeri de poliție și un paznic, în atacuri din Israel și Cisiordania.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri