Ungaria îl critică pe Zelenski pentru că a spus că racheta care a căzut în Polonia era rusească: „Dă un exemplu prost”

Data publicării:
Gergely Gulyás, şeful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei
Gergely Gulyás, şeful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei. Foto: Profimedia

Guvernul din Ungaria îl critică pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru afirmațiile acestuia conform cărora racheta care a căzut în Polonia și a ucis doi oameni, marți, este de proveniență rusească. Purtătorul de cuvânt al guvernului lui Viktor Orban spune că Zelenski „dă un exemplu prost”.

„Într-o astfel de situaţie, liderii mondiali se exprimă de o manieră responsabilă”, a declarat Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, conform AFP, citat de Agerpres.

„Preşedintele ucrainean, acuzându-i imediat pe ruşi, a greşit, este un exemplu prost”, a adăugat el, salutând, pe de altă parte, atitudinea prudentă a Poloniei şi a SUA.

Guvernul de la Varşovia a apreciat drept „foarte probabil” să fie vorba despre un proiectil antiaerian ucrainean, și a calificat incidentul drept „un accident nefericit”, o ipoteză acreditată de NATO şi de Casa Albă.

Viktor Orban, un apropiat al lui Vladimir Putin, continuă să mențină tensionată relația cu Ucraina și Volodimir Zelenski, deși a denunțat verbal invazia rușilor. „Numai Rusia este responsabilă de război, fără război nu ar fi existat lovituri cu rachete în Polonia”, a subliniat Gulyas.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri