Unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din Brazilia a fost prins în Africa, după ce a fugit de autorități timp de 20 de ani

Data publicării:
cocaina

Unul dintre cei mai căutați oameni din Brazilia a fost arestat în Mozambic, după ce a petrecut peste 20 de ani fugind de autorități, informează BBC.

Gilberto Aparecido dos Santos, cunoscut drept Fuminho, este acuzat că a condus operațiunile de trafic de droguri pentru una dintre cele mai puternice grupări din Brazilia.

Bărbatul de 49 de ani a fost arestat luni în Maputo, capitala statului Mozambic, în urma unei operațiuni internaționale desfășurate de Interpol, agenții antidrog americani și poliția federală din Brazilia.

Fuminho, un presupus lider al grupării First Capital Command (PCC) din Sao Paolo, este acuzat că a livrat tone de cocaină în toată lumea.

"Prizonierul este considerat cel mai mare furnizor de droguri al unei grup[ri care operează în Brazilia, fiind totodată responsabil pentru tone de cocaină livrate în diverse țări", a anunțat un comunicat al poliției braziliene.

Fuminho a fost arestat în hotelul de lux Montebelo Indy, alături de doi cetățeni nigerieni, după ce ajuns în țara africană la mijlocul lunii martie.

Poliția a reținut un pașaport brazilian fals, o cantitate de canabis, peste 12 telefoane mobile și o mașină, în timpul operațiunii.

Fuminho mai este acuzat că ar fi finanțat o tentativă de eliberare a liderului PPC, Marcos Willians Herbas Camacho, din închisoare. Acesta execută o sentință de peste 200 de ani într-o închisoare braziliană de maximă securitate.

Nu se știe pentru moment dacă Fuminho va fi extrădat în Brazilia pentru a fi judecat.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri