Victime ale abuzurilor preoților catolici au mers 900 de kilometri pe bicicletă până la Vatican pentru a discuta cu Papa Francisc

Data publicării:
Bike pilgrimage of 15 abuse victims to Rome
06 May 2023, Bavaria, Munich: Richard Kick (l), abuse victim and spokesman of the victims' advisory council, starts with his son Leopold (r) on a bicycle pilgrimage of 15 abuse victims to Rome. Victims of sexual abuse want to set off by bicycle from Munich to visit Pope Francis in Rome.,Image: 774164395, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mai multe victime ale abuzurilor comise de preoți catolici, din Germania, au mers pe biciclete 900 de kilometri până la Vatican pentru a discuta cu papa Francisc și pentru a-i cere acestuia să „intensifice eforturile împotriva abuzurilor sexuale și spirituale” comise de membri ai clerului catolic, relatează Reuters.

„Bărbaţi şi femei în slujba Bisericii au provocat grave violenţe fizice, sexuale şi psihologice asupra unor persoane care se aflau în grija lor”, au afirmat membrii grupului într-o scrisoare care i-a fost înmânată papei Francisc în timpul audienţei sale săptămânale din Piaţa Sf. Petru.

„Ne aşteptăm să faceţi tot ce vă sta în putere pentru a vă asigura că în întreaga Biserică problema abuzurilor sexuale şi spirituale este văzută şi prevenită prin măsuri adecvate”, au adăugat ei.

Grupul din Germania, format din 15 supravieţuitori ai abuzurilor şi susţinători ai acestora, a plecat din Munchen pe 6 mai şi a călătorit la Roma cu sprijinul arhiepiscopului lor local, cardinalul Reinhard Marx, un fost lider al Conferinţei Episcopale germane.

Suveranul pontif trebuie „să trimită un semnal clar făptuitorilor şi episcopilor care nu şi-au îndeplinit responsabilităţile şi care într-o oarecare măsură continuă să nu o facă nici în prezent”, au afirmat membrii grupului în scrisoare.

Scandalurile de abuzuri sexuale au afectat reputaţia Bisericii Catolice şi au reprezentat o provocare majoră pentru papa Francisc, care a adoptat o serie de măsuri menite să tragă la răspundere clerul vinovat de aceste abuzuri.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri