VIDEO Un meteorit uriaș a fost filmat în Marea Britanie. „Era atât de jos, clar și frumos!”

Data publicării:
Un meteorit uriaș a fost filmat în Marea Britanie
Un meteorit uriaș a fost filmat în Marea Britanie. Foto: UKMON/ Twitter

Un meteorit uriaș mare a fost văzut trecând pe cerul nopții în Marea Britanie, luni seara. Zeci de oameni au apelat la rețelele sociale pentru a raporta ceea ce au văzut și pentru a întreba despre ce e vorba, iar poliția a confirmat că este vorba despre un meteor, relatează The Independent.

Fotografiile surprinse de camerele automate în cadrul rețelei de meteori din Marea Britanie (UKMON) au arătat o explozie de lumină pe cer în jurul orei 20.01 GMT.

Relatări despre meteorit au venit din toată țara.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Tocmai am văzut un meteor uimitor arzând pe cer. Era atât de jos, clar și frumos! De culoare aurie”, a scris un utilizator de Twitter.

Un altul a spus că a văzut „cel mai uimitor” meteor din Southampton, în timp ce altul a întrebat: „A mai văzut cineva un meteorit peste Bath pe la 20:00?”

„Avea mai multe culori - nucleu alb-albăstrui, contur roșu aprins și dungi – a fost diferit de ce am mai văzut până acum”, a scris un alt utilizator.

UKMON are 186 de camere poziționate în Regatul Unit, care detectează meteorii de pe cer și furnizează informații către Rețeaua Globală de Meteori.

Anul trecut, camerele UKMON au înregistrat 1.615.558 de meteori, dar foarte puțini dintre aceștia ar fi fost la fel de vizibili.

Meteorul care a provocat entuziasm în Marea Britanie este cunoscut sub numele de „minge de foc” și este mai strălucitor decât Venus. Aproximativ 50 de „mingi de foc” au fost înregistrate în Marea Britanie anul trecut.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri