VIDEO Un turist german a urcat pe o statuie din secolul 16 din Florența ca să-și facă un selfie și a stricat-o

Data publicării:
Un turist german a urcat pe o statuie din secolul 16 din Florența ca să-și facă un selfie și a stricat-o
Un turist german a urcat pe o statuie din secolul 16 din Florența ca să-și facă un selfie și a stricat-o. Foto: Twitter/ Dario Nardella

Un turist german s-a urcat pe faimoasa Fântână a lui Neptun din Florența în acest weekend, pentru a-și face un selfie. El a rupt însă o bucată de marmură din statuie, a spus primarul orașului, Dario Nardella, citat de Business Insider.

Fântâna lui Neptun, care a fost complet restaurată în 2018, a fost construită în secolul al 16-lea pentru a a celebra căsătoria unui membru al Casei Medici cu o Arhiducesă a Austriei.

Înregistrări video și o imagine cu fața blurată a turistului, ambele postate de primar pe rețeaua socială X, fosta Twitter, par să-l arate pe turist în timp ce se urcă pe monumentul istoric din inima orașului italian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nardella a scris că bărbatul a fost identificat datorită camerelor de supraveghere. Potrivit Deutsche Welle, este vorba despre un turist german de 22 de ani. Nardella a spus că bărbatul a fost sancționat cu o amendă substanțială.

O bucată de marmură s-a rupt în momentul în care turistul s-a urcat pe carul de luptă al fântânii, copita calului fiind avariată, a relatat DW.

Potrivit postului public german, turistul a provocat fântânii daune de 5.000 de euro. Monumentul va fi reparat în timpul perioadei de mentenanță, programată în octombrie, a mai spus DW.

„Nu există nicio justificare împotriva vandalismului asupra moștenirii culturale”, a spus Nardella.

În această vară au existat numeroase cazuri de turiști care au deteriorat monumente istorice din Italia.

Un grup de turişti germani a dărâmat luna trecută o statuie veche de 150 de ani dintr-o vilă italiană.

Au fost, de asemenea, incidente repetate în care mai muți turiști au degradat Colosseumul din Roma. Tot la Roma, un videoclip bizar arăta o turistă care urcă pe Fontana di Trevi pentru a-și umple sticla cu apă.

Aceste evenimente l-au determinat pe ministrul italian al Turismului să-i acuze pe turiștii care se comportă neadecvat că sunt „vandali” și „nu respectă” moștenirea culturală a țării.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri