Vietnam, țara considerată o excepție în pandemie, neagă că ar fi atacat cibernetic China pentru a obține informații despre coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
hackeri

Ministrul de Externe din Vietnam a calificat drept "nefundamentate" informațiile potrivit cărora un grup de hacheri aflat în legătură cu guvernul de la Hanoi ar fi derulat un atac cibernetic asupra organizațiilor de stat din China aflate în luptă cu epidemia de coronavirus, scrie Yahoo! Finance, care citează Reuters.

Declarația oficialului vietnamez Ngo Toan Thang au fost făcut-o într-o conferință de presă.

Compania americană de securitate IT FireEye a anunțat miercuri că hackerii ar fi încercat să compromită adresele de e-mail personale și profesionale ale personalului Ministerului Managementului de Urgență din Guvernul chinez. Totodată, atacul ar fi fost îndreptat și asupra Guvernului regional din Wuhan, oraș aflat în centrul epidemiei de coronavirus din China.

"Acuzațiile sunt lipsite de fundament", a spus ministrul Ngo Toan Thang. "Vietnam interzice orice formă de atac cibernetic, iar acestea ar trebuie denunțate și pedepsite conform legii".

Autoritățile din Vietnam sunt pregătite să coopereze cu partenerii internaționali pentru a lupta împotriva atacurilor cibernetice, a adăugat Thang.

Vietnamul este o excepție în lume: în condițiile în care țara are frontieră comună cu China, nimeni n-a murit de Covid-19 și doar 268 de persoane au fost contaminate.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri