Zeci de turiști britanici au rămas blocați pe aeroportul din Zakynthos

Data publicării:
Zante Zakynthos
Foto: Shutterstock

Zeci de turiști britanici au rămas blocați pe aeroportul din orașul Zante, pe insula Zakynthos, după ce avionul easyJet, care trebuia să îi ducă înapoi acasă, a fost ținut la sol mai bine de două zile, relatează The Telegraph.

Zante Zakynthos
Foto: Shutterstock

Avionul trebuia să decoleze duminică, însă a rămas la sol din cauza unor probleme tehnice. Compania aeriană a încercat să trimită un alt avion care să îi preia pe turiști, însă autoritățile din Zante au impus o interdicție de zbor pe timpul nopții, pentru a proteja o specie de țestoase pe cale de dispariție. Aeroportul din Zante este singurul de pe insulă și, pentru că se află atât de aproape de locurile în care țestoasele își depun ouăle pe timp de noapte, există reguli stricte privind orarul de zbor al avioanelor după lăsarea serii.

Turiștii au rămas într-un haos complet pe aeroport, fără provizii și cu mari probleme în a-și găsi un loc de cazare, având în vedere că este una dintre cele mai aglomerate perioade pe insula grecească.

Un turist a povestit că a reușit să prindă un zbor al companiei Thomson, după ce a pierdut 9 ore în aeroport: „Erau multe familii cu copii, dar niciun reprezentant al companiei easyJet. Nu ne-au dat nimic de băut sau de mâncare. Îmi pare rău pentru cei care au rămas încă acolo”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri