Fugarul Sorin Oprescu a câștigat procesul pentru pensia specială. Va încasa 3.500 de euro, bani pe care îi va primi în Grecia

Data actualizării: Data publicării:
sorin oprescu
Sorin Oprescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fugarul Sorin Oprescu a câștigat procesul pentru pensia specială de fost parlamentar. Fostul primar al Capitalei va primi în plus 500 de euro pe lună la pensia de 3.000 de euro pe care o ia în prezent.

Banii îi va încasa de la statul român, mai exact de la Senat, și îi va primi în Grecia acolo unde a fugit după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Pe 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Oprescu a plecat din ţară înainte de a fi pronunţată sentinţa, fiind localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze.

Autoritățile din Grecia l-au lăsat în libertate în urma plății unei cauţiuni de 5.000 de euro.

Sorin Oprescu a fost senator PSD din 2000 până în 2008.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri