În exclusivitate la Digi World, astronauta NASA Anna Fisher

Data publicării:
Anna si Teodora 2

Anna Fisher, astronauta NASA cunoscută în lume drept prima mamă care a ajuns în spațiul cosmic, este invitata specială a “Jurnalului de Științe” de la Digi World, vineri, 12 iulie 2019, la ora 19:00.

Aflată în România pentru sărbătorirea jubileului primei aselenizari, Anna Fisher i-a acordat un interviu în exclusivitate Teodorei Safta, realizatoarea unicei emisiuni dedicate științei din România. Anna Fisher și-a dorit să ajungă în spațiu de la 12 ani și s-a pregătit toată viața pentru asta.

În ianuarie 1978, a fost selectată de agenția spațială americană să fie una dintre primele șase femei astronaut. Avea 28 de de ani când a început antrenamentele. Șase ani mai târziu, devenită mamă și aflată în ultimul trimestru de sarcină cu al doilea copil, Anna a aflat că va face parte din echipajul STS -51A Discovery.

„Am născut într-o vineri și luni dimineața am ajuns la întâlnirea astronauților doar ca să spun că este important, voi fi acolo și că se pot baza pe mine," a mărturisit la Digi World femeia care a uimit o lume întreagă cu curajul și devotamentul față de visul ei. „Imponderabilitatea în primele două zile nu a fost atât de distractivă pe cât mă așteptam, dar m-am trezit în dimineața celei de-a treia zi și m-am simțit minunat. Și muream de foame. Am mâncat un hot dog, cel mai bun pe care l-am mâncat vreodată”.

O vedere de aproape a spațiului cosmic și a provocărilor întâlnite de prima mamă cosmică și de colegii de pe Discovery, în misiunea spațială care a reușit o premieră pentru NASA, aflați vineri, de la ora 19:00 la Digi World și, de la ora 23:00, la Digi Life. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri