Incident pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”: Un avion a aterizat fără trenul de aterizare

Data actualizării: Data publicării:
avion
Incident pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”: O aeronavă a aterizat fără trenul de aterizare

Incident pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. O aeronavă a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă a aterizat fără tren de aterizare. La bord se aflau două persoane și a fost activat Planul de urgență.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului constănţean, Elena Vîţă, a informat într-un comunicat de presă că la ora 10,58, ca urmare a aterizării unei aeronave de tip TECNAM P2006T pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa fără tren de aterizare, o aeronavă aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, au fost întreprinse activităţi specifice Planului de Urgenţă intern.

"Nu au fost înregistrate victime. Aeronava executa manevre de tip zbor şcoală la aeroport. La bordul aeronavei se aflau doi membri de echipaj, fără pasageri, care nu au avut nevoie de asistenţă medicală", se arată în comunicat.

Conform sursei citate de Agerpres, au fost efectuate manevre de înlăturare a aeronavei de pe pistă. La ora 12,05 s-a revenit la starea iniţială, pista fiind eliberată şi operaţională.

Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) anunță că face investigaţii în acest caz.

"În data de 15.09.2023, în jurul orei locale 11,05, AIAS a fost notificată despre producerea unui eveniment de aviaţie civilă pe Aeroportul Constanţa, din judeţul Constanţa, în care a fost implicată o aeronavă tip TECNAM P2006, înmatriculată YR-SST. Nu există victime. Evenimentul face obiectul unei investigaţii privind siguranţa, efectuate de către Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS). În acest sens a fost desemnată o comisie de investigaţie din cadrul AIAS, care se deplasează la locul producerii evenimentului, pentru a desfăşura activităţile specifice investigaţiei preliminare", conform unui comunicat de presă.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri