Klaus Iohannis a trimis un mesaj de condoleanțe celor afectați de „tragedia secolului” care a zguduit India

Data actualizării: Data publicării:
iohannis semneaza
Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis sâmbătă un mesaj de condoleanțe autorităților și poporul indian, după tragedia feroviară din India, în care peste 260 de persoane și-au pierdut viața într-un accident în care au fost implicate mai multe trenuri.

„Sincere condoleanțe către autoritățile și poporul indian, în aceste momente marcat de durere și pierderi, provocate de tragicul accident de tren din Odisha. Urez de asemenea recuperare ușoară persoanelor rănite”, a transmis Iohannis într-un mesaj publicat în engleză pe contul său de Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„România este alături de India în aceste momente grele”, a mai spus Iohannis.

În India mai multe trenuri s-au ciocnit vineri seară într-un accident catalogat deja dezastrul secolului în această seară. Sâmbătă, autoritățile indiene au declarat zi de doliu național.

Cel mai recent bilanț indică cel puțin 261 de morți și 650 de răniți. Sudhanshu Sarangi, șeful pompierilor din Odisha, a declarat anterior că au murit 288 de persoane și 900 sunt rănite.

Impactul violent a avut loc în jurul orei locale 19:00, când Expresul Howrah Superfast, care circula de la Bangalore la Howrah a deraiat și a fost lovit de Expresul Coromandel, care circulă de la Kolkata la Chennai, au declarat oficialii feroviari. Din primele date, se pare că unul dintre trenuri a deraiat după impactul cu un marfar și a ajuns pe linia opusă, unde a fost lovit în plin de celălalt tren de pasageri.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri