Klaus Iohannis: Dosarele „Revoluția 1989” și „Mineriada”, restanțe majore ale Justiției

Data actualizării: Data publicării:
original_primire_-_asociatia_21_decembrie_1989_6
Foto: presidency.ro

Reprezentanții Asociaţiei „21 Decembrie 1989” au fost primiți de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Șeful statului a declarat că dosarele Revoluției din 1989 și al Mineriadei reprezintă restannțe majore ale sistemului judiciar.

original_primire_-_asociatia_21_decembrie_1989_6
Foto: presidency.ro

În comunicatul publicat de Administrația Prezidențială se arată că președintele „a exprimat recunoştinţa față de sacrificiul și curajul participanților la Revoluția din 1989”. De asmenea, Klaus Iohannis a „a reiterat aprecierea faţă de acţiunile iniţiate, de-a lungul timpului, de membrii asociației pentru ca instituțiile statului să restabilească adevărul şi pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.

„Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța deosebită a cauzelor privind Revoluția din 1989 și Mineriada, întrucât o democraţie veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății. Preşedintele României a evidenţiat că Justiţiei îi revine responsabilitatea de a stabili adevărul, arătându-şi în același timp convingerea că Ministerul Public va întreprinde toate demersurile în vederea soluționării acestor cauze. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a arătat că cele două cauze reprezintă o restanţă majoră a Justiţiei şi a accentuat necesitatea unei decizii clare şi rapide, stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 şi din timpul Mineriadei”, precizează Administrația Prezidențială.

original_primire_-_asociatia_21_decembrie_1989_4
Foto: presidency.ro

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis „a subliniat că adevărul trebuie să iasă la suprafaţă şi că îşi va exercita toate atribuţiile constituţionale astfel încât să existe o soluţionare temeinică şi legală a acestor cauze.”

„De asemenea, Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat încrederea că Procurorul General va urma întocmai programul la care s-a angajat la începutul mandatului în fruntea Ministerului Public: realizarea unor anchete efective în Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei şi finalizarea investigaţiilor în sensul identificării persoanelor responsabile, inclusiv a decidenților politici”, se mai arată în comunicatul citat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri