Marcel Iureş: La noi puterea simbolului e inexistentă

Data publicării:
marccel iuers

Invitat special, în această seară, la emisiunea „În faţa ta”, la Digi24 - Marcel Iureş! Actorul priveşte scena politică detaşat, pentru că e mai preocupat de scena teatrului, pe care l-a înfiinţat. Asta nu-l împiedică să spună că, lupta anticorupţie e ca pe vremea lui Avram Iancu, şi să pună etichete plastice politicienilor din Marea Britanie, unde a şi trăit o vreme!

În această perioadă în care Brexitul ţine capul de afiş al frământărilor europene, Marcel Iureş vorbeşte despre locul în care a trăit o bună bucată de vreme.

Claudiu Pândaru: Peste tot constataţi prăpastia asta între alegători şi aleşi?

Marcel Iureş: „Percepţia politicului e în zona asta. Sunt nişte prostituate, se prostituează mai mult sau mai puţin în favoarea cuiva. În Marea Britanie există acest politician de putere absolută care e cu atât mai puternic, există bizareria asta în zona monarhică. Cu cât e mai formală cu atât simbolizează mai bine puterea. La noi puterea simbolului e inexistentă”.

Actorul a atins şi un subiect sensibil în ţara noastră, atât pentru politicieni, cât mai ales pentru electorat - lupta anticorupţie.

Marcel Iureş: „E ca pe vremea lui Avram Iancu. Noi suntem de acord ca boierii îmbogăţiţi să pătimească, să dea banii înapoi. Să se facă un fel de dreptate şi să se facă un fel de justiţie”.

Totuşi, Marcel Iureş nu crede că România e ţara corupţiei, şi nici că românii au acest defect în ADN. De aceea nu a rămas nici în Marea Britanie, nici în Statele Unite ale Americii, unde a jucat cu succes în câteva filme.

Întrebat ce îl ţine în România, Marcel Iureş a răspuns că este o decizie personală: „Vorbim de o lume fără graniţe, liberî. Te urci în avion şi te duci 10 fusuri orare unde vrei”.

Întrebat ce i-ar spune fiului său dacă acesta şi-ar dori să plece, actorul a răspuns că acesta i-a spus că nu doreşte asta.

„Noi ne creştem copiii foarte restrictiv. Îţi spune cineva, zici, nu te întreabă, nu zici. Siajul acestei idei se vede de multă vreme în incapacitatea tinerilor din România de a pune întrebări şi a insista să li se răspundă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri