Video&Foto Mașină în flăcări pe marginea drumului. Primul martor a trecut nepăsător pe lângă și și-a văzut liniștit de drum

Data actualizării: Data publicării:
masina in flacari sm
Sursa: captură video cameră de supraveghere / Youtube PortalSM.ro

Gest greu de înțeles al unui șofer din Satu Mare, martor la un accident rutier petrecut marți dimineața, în comuna Pișcolt. Deși pe marginea drumului o mașină era cuprinsă de flăcări, iar pe șosea alerga disperat un om să ceară ajutor, șoferul s-a făcut că nu vede nimic și și-a văzut liniștit de drum. Accidentul a avut loc după ce șoferul unei autoutilitare încărcată cu 20 de butelii cu gaz a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un gard. În urma impactului, mașina și o casă din vecinătate au luat foc, iar 14 dintre butelii au explodat. Șoferul a fost transportat la spital.

Accidentul a avut loc marți, 28.02.2023, la ora 10:47, pe o stradă din comuna Pișcolt, județul Satu Mare. O mașină încărcată cu 20 de butelii cu baz butan pierde controlul volanului, pătrunde pe contrasens, lovește o țeavă de gaz și se izbește de un gard. În doar o secundă, autoturismul este cuprins de flăcări. După nici 20 de secunde de la momentul impactului, prin zonă trece un autoturism, iar șoferul mașinii aleargă disperat pe șosea să ceară ajutor. Șoferul autoturismului ignoră cu desăvârșire totul și își continuă nestingherit drumul. Întregul moment a fost surprins de o cameră de supraveghere montată pe o casă din vecini.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ulterior, în imagini se poate observa cum șoferul mașinii în flăcări se îndepărtează de autovehiculul încărcat cu butelii cu gaz. Alertați de lătratul câinilor, localnicii ies apoi rând pe rând la porți. Câteva minute mai târziu, accidentul urmat de incendiu este anunțat la 112.

"În jurul orei 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară, în localitatea Pișcolt, care din primele informații a părăsit partea carosabilă, lovind o țeavă de gaz. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului Carei, cu 1 ofițer și 11 subofițeri. De la Detașamentul de Pompieri Satu Mare s-au deplasat 2 ofițeri și 4 subofițeri, solicitându-se sprijinul Secției de pompieri Valea lui Mihai, care a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, încadrate de 5 subofițeri", a transmis marți ISU Satu Mare.

Când au ajuns salvatorii la locul accidentului, întreaga autoutilitară era cuprinsă de foc, iar flăcările se propagaseră deja și la casa de dincolo de gard.

"În urma incendiului au explodat 14 butelii, a ars în totalitate autoutilitara și s-a distrus învelitoarea de tablă pe o suprafață de aproximativ 100 m pătrați, geamurile și pereții unei camere din incinta locuinței. Pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, concomitent cu oprirea propagării acestuia la întreaga locuință și la casa aflată în vecinătate. A fost anunțat și operatorul de gaz care s-a deplasat la locul intervenției pentru închiderea/oprirea alimentării cu gaz de pe magistrală", a transmis ISU Satu Mare la câteva ore după accident.

Sursa foto: ISU Satu Mare
Sursa foto: ISU Satu Mare

Șoferul, în vârstă de 30 ani, a fost transportat la spital. Potrivit pompierilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost o scânteie mecanică. Potrivit informațiilor PortalSM, şoferului i s-ar fi făcut rău la volan. El nu era sub influenţa alcoolului și nu avea nici telefonul în mână. A reuşit să iasă din maşină în ultimul moment, înainte ca aceasta să ardă ca o torță.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri