Numărul de buletine care pot fi făcute pe o singură adresă ar putea fi limitat

Data publicării:
buletin
Foto: Arhivă Digi24

Numărul de buletine care pot fi făcute pe o singură adresă ar putea fi limitat, printr-un proiect de lege ajuns în Parlament. Scopul e să stopeze fenomenul luării în spațiu, care a căpătat proporții - sunt cazuri în care, în acte, mii de oameni stau în același apartament.

De-a lungul anilor autoritățile din România au descoperit peste 150 de adrese unde erau mii de locuitori, potrivit buletinelor. Avem aici mai multe exemple.

În 2018, în Sectorul 3, din București, la aceeași adresă erau înregistrate 5000 de persoane. Doi ani mai târziu o situație similară este descoperită într-o comună din Iași, unde într-o casă, locuiau în acte 3000 de oameni. În același an, autoritățile din Galați au descoperit o adevărată afacere. Trei bărbați aveau 4 apartamente unde aveau adresa din buletin 13 mii de oameni.

Cea mai absurdă situație a fost descoperită anul acesta în București, unde într-un singur apartament erau înregistrate peste 18 mii de persoane cu dublă cetățenie.

Noul proiect de lege își propune să elimine genul acesta de situații din țara noastră. În prezent nu există o limită în ceea ce privește persoanele care pot fi luate în spațiu și cer să se schimbe acest lucru.

Concret, inițiatorii cer să fie respectate suprafețele minimale raportate deja în lege. De exemplu, într-o locuință de 37 de metri pătrați să fie înregistrat un singur buletin. Trei buletine să fie și pentru o locuință de 66 de metri pătrați cu 3 camere. Iar 8 persoane să fie acceptate într-o casă de 5 camere, de 110 metri pătrați. Evident rudele, de până la gradul 4, sunt exceptate de la această regulă.

Același proiect își propune să le permită oamenilor să își poată reface buletinul în orice localitate din țară, nu doar la Evidența Populației de care aparține domiciliul.

Proiectul se află în prezent pe masa senatorilor.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri