Plan Roşu de Intervenţie activat în Dâmboviţa, după ce un microbuz s-a răsturnat. Un om a murit şi alți şapte au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
accident
O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite în accidentul de miercuri seara din localitatea dâmboviţeană Corbii Mari, unde un microbuz s-a răsturnat în şanţ. Foto: ISU

ACTUALIZARE 21.40. O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite în accidentul de miercuri seara din localitatea dâmboviţeană Corbii Mari, unde un microbuz s-a răsturnat în şanţ, informează IPJ Dâmboviţa. În microbuz erau cetăţeni srilankezi, care se deplasau din judeţul Teleorman către judeţul Ilfov.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în localitatea Corbii Mari s-a produs un accident rutier. În urma deplasării la faţa locului şi din primele cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că un bărbat, în timp ce ar fi condus un microbuz (8+1 locuri), pe drumul judeţean 701, în afara localităţii Corbii Mari, ar fi părăsit partea carosabilă, s-ar fi răsturnat şi izbit de un cap de pod. În microbuz se aflau opt persoane de cetăţenie srilankeză", precizează IPJ Dâmboviţa.

Conform IGSU, şase dintre persoanele rănite au fost transportate la spital, iar una a refuzat să fie dusă la o unitate medicală.

La faţa locului au intervenit forţe sporite de salvatori din Dâmboviţa şi Teleorman. S-a acţionat cu două maşini de stingere, şapte echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare şi cinci ambulanţe.

Știre inițială: Un accident rutier s-a produs miercuri seara în localitatea dâmboviţeană Corbii Mari, fiind vorba de un microbuz răsturnat în afara părţii carosabile, iar din primele informaţii sunt victime multiple şi s-a activat Planul Roşu de Intervenţie, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Conform sursei citate, având în vedere numărul de persoane implicate, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă, la nivelul judeţului Dâmboviţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

"La locul intervenţiei au fost alocate o maşină de stingere, şase echipaje SMURD, un echipaj de descarcerare şi trei ambulanţe SAJ. În sprijin intervine şi ISU Teleorman cu o maşină de stingere şi un echipaj SMURD. Totodată, alte două ambulanţe SAJ din judeţul Teleorman au fost trimise la eveniment", a transmis ISU Dâmboviţa.

Conform IPJ Dâmboviţa, microbuzul s-a răsturnat în şanţ şi mai multe persoane sunt rănite. Acestea primesc îngrijiri medicale la faţa locului.

Traficul este blocat în zona unde a avut loc accidentul.

"Poliţiştii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului", mai informează IPJ Dâmboviţa.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri