Polițiștii români au fost ajutați de negociatori din Israel să o salveze pe fetița sechestrată de tatăl ei, în Chiajna

Data actualizării: Data publicării:
Reprezentanti ai presei si ai fortelor de interventie in apropiere acasei unde un barbat de 45 de ani si-a sechestrat fetita, in Chiajna, judetul Ilfov, 5 mai 2023.
Polițiștii români au fost ajutați de negociatori din Israel să o salveze pe fetița sechestrată de tatăl ei, în Chiajna. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

O echipă de negociatori din Israel a fost implicată în salvarea fetiței de 5 ani care a fost sechestrată și amenințată cu moartea timp de 28 de ore, de tatăl ei, în localitatea Chiajna, experții străini oferind inclusiv sfaturi avocatei care l-a convins pe bărbat să predea fetița unui echipaj medical, scrie Times of Israel.

Șeful Poliției Române a fost cel care a luat legătura cu atașatul Poliției Israeliene la București și i-a cerut asistență, pentru a rezolva această situație, precizează poliția israeliană.

O echipă de negociatori s-a deplasat în România și a deschis un sediu provizoriu în care au fost aduși, pe lângă negociatori de meserie, psihologi, polițiști, cercetători și voluntari.

Echipa din Israel a lucrat în permanență cu polițiștii români, pe durata negocierilor.

De asemenea, negociatorii israelieni au sfătuit-o pe avocata bărbatului, care a primit permisiunea să intre în casa în care fetița era sechestrată, cum să-l abordeze pe acesta și cum să îi vorbească.

La scurt timp după ce avocata bărbatului a intrat în casă, acesta a fost convins să predea fetița unui echipaj medical, punându-se astfel capăt unei negocieri care a durat 28 de ore.

Atașatul poliției israeliene a fost felicitat de șeful poliției române, Benone-Marian Matei.

"Prietenul meu, îți mulțumesc foarte mult. Te rog să transmiți felicitările mele echipei din Israel. Ne-au ajutat mult, sunt profesioniști adevărați", i-a transmis șeful Poliției Române Benone-Marian Matei atașatului poliției israeliene, se arată în comunicatul poliției din Israel.

Șefa diviziei de operațiuni a poliției din Israel, Sigal Bar Zvi, a lăudat aportul adus de negociatori la cazul din România.

"Poliția Israeliană este dispusă să ofere asistență altor forțe de poliție din lume oricând ni se solicită acest lucru. Echipa noastră de negociatori este recunoscută la nivel internațional și nu este prima oară când asistența ei este solicitată în afara granițelor", a declarat ea.

Bărbatul care și-a sechestrat copila a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este acuzat de lipsire de libertate şi de violenţă în familie.

Fetița de 5 ani a fost dată în grija bunicii paterne şi a mătuşii din partea tatălui.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri