Profesorii Colegiului german „Goethe” din București protestează față de controlul Guvernului. Conducerea a demisionat

Data publicării:
ID120161_INQUAM_Photos_George_Calin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Cadrele didactice și personalul auxiliar al Colegiului german „Goethe” din București anunță declanșarea unui protest, joi, față de „maniera discreţionară si neprincipială” a membrilor Corpului de Control al Ministerului Educației care desfășoară un control în instituția de învățământ. De asemenea, cei trei directori ai colegiului au demisionat, transmite HotNews.ro

Reprezentanții Colegiului german „Goethe” anunță, printr-un comunicat, declanșarea unui protest, începând de joi, de către cadrele didactice (români și germani) și membri ai personalului didactic auxiliar și nedidactic ai școlii. 

Ei reclamă „maniera discreţionară și neprincipială a membrilor Corpului de Control al Ministerului Educației, care din 15 ianuarie fac verificări la instituția de învățământ”. 

Reprezentanții colegiului german mai spun că, în semn de protest, toți cei trei directori ai școlii au demisionat. 

„Manifestarea unei atitudini umilitoare față de toți colegii noștri interogați în cadrul controlului a condus la depunerea demisiei în bloc a celor trei directori ai Colegiului, ca formă de protest și de amendare față de comportamentul celor menționați. 

Având în vedere cele prezentate, ne exprimăm solidaritatea cu cei trei directori, motiv pentru care declanşăm acest protest, în care vom asigura supravegherea la clasă a elevilor, fără evaluare sau predare de conținuturi didactice. 

Protestul va continua până la rezolvarea situației, prin reluarea funcțiilor celor trei directori ai Colegiului”, afirmă angajații Colegiului Goethe. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri