Revoltă a hotelierilor români față de Booking.com

Data publicării:
booking 2

Hotelierii români au reproșat gigantului mondial al rezervărilor că acesta este prea puțin interesat de faptul că unitățile prezentate pe site plătesc sau nu taxe statului.

Portalul Booking.com a organizat în premieră o întâlnire cu hotelieri români pentru a îi anunța ce servicii pregătește pentru România. Surpriza a fost aceea că hotelierii i-au reproșat gigantului mondial că promovează în România și servicii de cazare a unor structuri neautorizate, încurajând evaziunea fiscală, potrivit Profit.ro.

Booking.com a venit în România și i-a chemat în premieră pe hotelierii români la o discuție despre planurile liderului de pe piața soluțiilor online destinate călătoriilor, anunțându-i ce noi servicii pregătește. Discuția s-a încins, iar hotelierii le-au reproșat reprezentanților Booking.com că ajută concurența neloială în România, promovând, alături de ofertele structurilor de cazare acreditate, și pe ale acelora care funcționează ilegal, potrivit Profit.ro.

"Oricine are o cameră și vrea să o închirieze, fie că plătește sau nu taxe pentru ea, dacă vrea, în 24 de ore este cu ea pe Booking. Trebuie doar să plătești un comision la sfârșit de lună și poți lista de la camere în apartamente în care locuiesc oamenii, într-un cartier oarecare, până la un apartament gol, aparthotel, pensiune etc. Booking nu se uită dacă acei proprietari de camere plătesc sau nu taxe la stat. S-a ajuns ca peste 50% din clienții acestor structuri de cazare care nu sunt în legalitate și care nu sunt în ofertele agențiilor de turism să vină prin intermediul Booking.com și Airbnb", spune Tudor Maxim, unul dintre participanții la discuții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri