Video Românii sună la 112 și spun că văd fantome. Cele mai absurde motive pentru care apelează numărul de urgență

Data actualizării: Data publicării:
sts
Cinci milioane de apeluri nejustificate s-au înregistrat anul trecut la numărul de urgență 112. Foto: Facebook / STS

Fantome în curte, o durere de unghie, traficul aglomerat sau insomniile - sunt doar câteva dintre motivele incredibile pentru care românii au sunat la 112 în 2023. Și nu e vorba de câteva apeluri absurde, ci de cinci milioane, adică jumătate din totalul apelurilor înregistrate anul trecut. 

Jumătate din apelurile la numărul de urgență 112 înregistrate anul trecut au fost alarme false. Într-un top al motivelor absurde pentru care românii au sunat la serviciul de urgență regăsim aglomerația din trafic - cei care nu ajungeau la aeroport din cauza traficului. 

Alții au sunat doar din curiozitate, pentru a vedea dacă răspunde cineva, iar un alt motiv este că nu aveau curent. 

Românii au mai apelat la 112 și spuneau că văd fantome în curte, iar unii dintre ei pentru că au rămas fără bani de taxi și trebuie să ajungă acasă. 

Insomniile sunt un alt motiv pentru care românii au sunat la serviciul de urgență sau pentru că nu au mai găsit zahăr în magazin. Durerile de cap sau prezența extratereștrilor pe Pământ i-a determinat pe unii dintre ei să apeleze la 112. 

Un alt motiv foarte des întâlnit este că oamenii vor să înjure pe cineva și îi sună pe operatori. 

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24: Au fost anul trecut 10 milioane de apeluri în total, iar jumătate dintre ele nu reprezentau o urgență. Județele în care au fost cele mai multe apeluri nejustificate la serviciul de urgență sunt: Gorj - 66%, Argeș - 59% și Covasna - 63%. Asta înseamnă că deși oamenii nu aveau o urgență au sunat la 112. La polul opus cu cele mai puține apeluri nejustificate la 112 sunt București și Ilfov. 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri