A fost lansat primul serviciu de taxiuri fără șofer

Data actualizării: Data publicării:
taxi

Primele taxiuri fără șofer din lume au fost lansate, joi, în Singapore, arată Associated Press. Acestea au fost create de compania nuTonomy și pot fi folosite deocamdată doar de anumiți clienți, într-o zonă restrânsă a orașului, scrie Agerpres.

taxi

În ultimii ani, mai multe companii, printre care se numără Google și Volvo, au testat mașinile autonome pe drumurile publice, însă nuTonomy susține că va fi prima care va oferi un astfel de serviciu publicului larg. Reprezentanții startupului își doresc să depășească astfel serviciul Uber, care prevede să ofere în viitorul apropiat călătorii în autovehicule autonome, în Pittsburgh.

Potrivit reprezentanților nuTonomy, serviciul de taximetrie debutează cu șase mașini, dar va ajunge la douăsprezece până la sfârșitul anului. Compania intenționează ca până în 2018 să aibă o flotă de taxiuri formată în întregime din mașini autonome. Modelul ar putea fi adoptat apoi în mai multe orașe din lume, din Asia, SUA și Europa, potrivit sursei citate.

Deocamdată, taxiurile fără șofer vor circula într-o zonă rezidențială și de business, de circa 6,5 kilometri pătrați, iar clienții vor trebui să aibă o invitație de la nuTonomy pentru a folosi serviciul. Reprezentanții companiei au declarat că pe listă se află deja câteva zeci de persoane și că aceasta se va mări la câteva mii în următoarele luni.

Mașinile - Renault Zoe modificate și Mitsubishi i-MiEV electrice - au un specialist în față, pregătit să preia în orice moment comanda, și un altul în spate, care urmărește computerele autovehiculului.

Potrivit lui Doug Parker, director de operațiuni la nuTonomy, taxiurile autonome pot ajuta la reducerea numărului de mașini de pe drumurile din Singapore, de la 900.000 la 300.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri