Au ajuns cu Dacia în Siberia. Doi temerari din Satu-Mare au refăcut traseul bunicului evadat dintr-un lagăr de război

Data actualizării: Data publicării:
siberia expeditie
La volanul unui autoturism Dacia, Attila și Norbert, tată şi fiu, au parcurs, în două săptămâni, aproape 13.000 de kilometri. FOTO: Facebook

Lunga expediție, pe patru roţi, până în îndepărtata Siberie a celor doi temerari din Satu Mare a ajuns la destinație. La volanul unui autoturism Dacia, Attila și Norbert, tată şi fiu, au parcurs, în două săptămâni, aproape 13.000 de kilometri.

Au refăcut astfel traseul bunicului care a evadat dintr-un lagăr din Siberia și a venit până în România, pe jos, pe parcusul a doi ani și jumătate.

Bucuria a fost imensă pentru Attila și Norbert Bertici, când au ajuns în orașul siberian de pe malul Oceanului Pacific. Tată și fiu, cei doi au urmat traseul bunicului, respectiv străbunicului lor, care a evadat din lagărul din Vladivostok și a venit pe jos spre România, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Attila Bertici: „A fost un drum foarte greu, cu mașina nu prea am avut probleme, dar este obositor să... în 14 zile aproape 13.000 de kilometri”.

De când au plecat în expediţie, cei doi au ținut un jurnal online unde familia, prietenii și cunoștințele au putut urmări imagini şi impresii de pe traseu.

Temerarii au avut parte atât de șosele bune, cât și de drumuri de piatră. Au înfruntat vânturi puternice, dar și temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius. De toate acestea vor avea parte și pe drumul de întoarcere, pe care îl vor parcurge, însă, pe un alt traseu.

Attila Bertici: „Vom străbate înapoi Siberia sălbatică, de acolo intrăm în Mongolia, din Mongolia în Kazakhstan. Din Kazakhstan în Kirgizistan, din Kirgizistan în Tadjikistan, Munții Pamir”.

Cei doi români vor ajunge acasă în preajma sărbătorilor. 12.000 de euro va costa, în final, expediția care va însuma nu mai puţin de 30.000 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri