BUSINESS CLUB. Victor Ponta i-a fost copilot premierului francez, într-o mașină electrică

Data publicării:
electrica

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, aflat în vizită, în România, a testat automobilul electric Renault ZOE, la centrul de la Titu. Copilot i-a fost chiar premierul Victor Ponta, care n-a avut nicio emoţie. A explicat că simte bine atunci când stă în dreapta piloţilor care îi inspiră încredere.  

Premierul francez a urcat la volanul maşinii electrice, imediat după ce a vizitat centrul Renault de la Titu. În dreapta sa - premierul Victor Ponta, care a ţinut şi el neapărat să testeze maşina ecologică. Modelul se vinde deja în Franţa, dar nu şi în România.

„Mă simt foarte bine drept copilot când am un pilot în care am încredere. Chiar mi-a plăcut foarte tare şi mă bucur că primul ministru francez testează noul model electric de la Renault aici, în România, la Titu”, a spus Victor Ponta, premierul României.

La proiectarea şi testarea maşinii au participat şi ingineri români.

Maşinile electrice cu care s-au plimbat azi cei doi premieri Victor Ponta şi omologul său francez au fost aduse special din Franţa pentru acest eveniment. Ele nu se comercializează încă în România, dar în Franţa costă 21.000 Euro, dintre care 7.000 de euro este subvenţia de la stat.

Autorităţile române oferă un bonus de cel mult 1.000 lei celor care vor să-şi cumpere o maşină electrică, însă doar prin programul Rabla. Premierul se gândeşte acum să extindă măsura şi pentru firme. La vizita de la Titu, premierul a fost impresionat şi de un prototip limuzină pentru modelul Duster.

Tot la centrul Renault au fost prezentate şi modele Duster şi Sandero, adaptate pentru a fi folosite ca ambulanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri