Într-o comună de lângă Oradea se fabrică volane pentru mașini de lux

Data publicării:
volane

Investiţia făcută în localitatea care nu are mai mult de 4.000 de locuitori ajunge la un milion şi jumătate de euro. Fabrica produce numai marfă pentru export. În fiecare săptămână, 500 de volane sunt trimise spre Statele Unite, Coreea sau Italia, unde vor fi montate pe mașini de lux.

„Producem volane pentru Porsche, principalul client, Hyundai, pentru Coreea, și câteva pentru Lamborghini. Angajați avem în jur de 87, momentan, majoritatea sunt din Biharia, 90%. Au făcut traininguri inclusiv în Italia, au fost trimiși pentru schimb de experiență”, spune Monica Orbai, managerul fabricii de volane din Biharia.

Localnicii sunt încântaţi, mai ales că până acum au lucrat doar în agricultură.

Dacă italienii preferă volanele îmbrăcate în piele întoarsă, producătorul german vor ca acestea să fie lucrate în lemn prețios.

La aşa o investiţie, autorităţile locale au promis că vor pune la punct infrastructura. „O să asfaltăm drumul până la hala de producție”, susține Zoltan Szilagyi, viceprimarul comunei Biharia.

Pentru că îşi doresc să extindă producţia fabricii, investitorii vor ca la începutul anului viitor să mai angajeze 30 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri