LA VOLAN. Conceptul Audi A3 atinge suta de kilometri în 3,6 secunde

Data publicării:
Audi

Practica auto ne învaţă că, de obicei, conceptele stau la baza realizării unor modele de serie. Germanii de la Audi ne demonstrează acum că se poate şi invers, după ce aceştia au realizat un prototip bazat pe compacta A3.

Rezultatul se numeşte Audi A3 Clubsport Quattro Concept şi este un vehicul care are la exterior mai multe elemente realizate din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Masa maşinii depăşeşte cu puţin 1,5 tone, ceea ce îi permite motorului TFSI de 2,5 litri, care dezvoltă 525 de cai putere şi un cuplu de 600 de newtoni-metru, să o propulseze la 100 de kilometri în numai 3,6 secunde.

După cum îi spune şi numele, conceptul a primit tracţiunea integrală Quattro, în timp ce resursele motorului sunt transmise la cele patru roţi prin intermediul unei transmisii S Tronic cu şapte trepte şi cu dublu ambreiaj.

Cu o viteză maximă care atinge cel putin 310 kilometri la oră, prototipul a fost dotat cu discuri de frână din ceramică, în timp ce eficientizarea frânării la viteze de peste 250 de kilometri pe oră se face şi cu ajutorul unui eleron posterior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri