Sari la conținut
News Alert

Mașinile second hand pot fi cumpărate și în rate. Care sunt condițiile

Cel care vrea să cumpere o maşină second hand în rate trebuie să aibă un avans între 20 şi 50%, iar perioada de finanţare poate ajunge până la 5 ani. Ultima rată poate avea o valoare cuprinsă între 0 şi 20% în funcţie de cum alege clientul.

Eugen Măciucă, managerul unei companii auto, vorbește despre avantajele programului: „În primul rând o maşină foarte sigură, cu 2 ani garanţie în limita a 30 000 de km, o revizie gratuită, ITP valabil 1 an şi nu în ultimul rând o dobândă preferenţială care am obţinut- o pentru acest program de 4,5%”.

Beneficiile proiectului sunt acelea de a oferi oamenilor din clasa de mijloc, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani, posibilitatea de a-şi cumpăra o maşină”, spune Hezi Shayb, directorul unei companii din industria auto.

Majoritatea maşinilor au fost folosite anterior de firme. Au însă revizia la zi, iar istoricul fiecărui autoturism poate fi verificat în baza de date a dealerului sau la compania de asigurări.

Maşinile sunt ca şi an de fabricaţie între 2002 -2014, preţul între 3.000 de euro şi 15 000 de euro. Toate au un minim de dotări: aer condiţionar, închidere centralizată, servodirecţie, geamuri, oglinzi electrice”, spune Iulius Neamu, directorul de vânzări al unui parc auto.

Românii au cumpărat peste 92.000 de maşini rulate în primele 5 luni, cu 14 % mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Pe aceeași temă

Drama muncitorilor din Beijing

În China, zeci de mii de muncitori trăiesc in camere neîncălzite sau chiar pe străzi. Asta după ce, sub pretextul...