Noul Lamborghini Essenza SCV12 nu poate fi condus pe drumurile publice - GALERIE FOTO

Data publicării:
566090
Sursa foto: Lamborghini

Lamborghini a dezvăluit un nou supercar, denumit Essenza SCV12, însă proprietarii nu îl vor putea conduce în mod legal pe drumurile publice, scrie CNN.

Constructorul italian recomandă clienților să îi permită să păstreze mașina într-un garaj special la sediul său din Italia. Proprietarii vor putea urmări mașina printr-o cameră video, iar dacă vor vrea să o conducă Lamborghini o va livra pe orice circuit din lume. Totodată, Lamborghini va oferi viitorilor proprietari un instructaj realizat de un pilot profesionst, pentru a se bucura din plin de noul lor supercar alimentat de un motor V12.

În același timp, constructorul italian va organiza anual câteva evenimente dedicate modelului, prilej pentru proprietarii Essenza SCV12 să se întâlnească și să conducă mașina pe circuit.

Sursa foto: Lamborghini
Sursa foto: Lamborghini

Doar 40 de exemplare din Lamborghini Essenza SCV12 vor fi produse, iar majoritatea au fost deja vândute, potrivit inginerului-șef Lamborghini, Maurizio Reggiani.

Constructorul italian nu a avansat un preț pentru Essenza SCV12, însă Reggiani a declarat că prețul noului model va fi similiar cu cel al altor modele Lamborghini de serie limitată, precum Centenario sau Sián. Acestea s-au vândut cu 1,9 milioane, respectiv puțin peste 2 milioane de dolari.

Lamborghini Essenza SCV12 are cel mai puternic motor V12 produs vreodată de constructorul italian. Propulsorul cu o capacitate de 6,3 litri este aspirat și produce aproximativ 818 cai-putere. Transmisia este automată, cu șase trepte și padele în spatele volanului. Această cutie de viteze urmează să fie folosită și pe viitoarele modele Lamborghini.

Reggiani a explicat că prin adăugarea unei turbine sau unui compresor de aer nu ar mai fi obținut sunetul și performanța pe care clienții le așteaptă de la Lamborghini. Modelul SCV12 are totuși două prize mari de aer, care la viteze mari acționează precum compresoarele de aer.

Spre deosebire de majoritatea modelelor Lamborghini, care au tracțiune integrală, Essensa SCV12 are tracțiune spate.

Lamborghini SCV12 nu a fost construit pentru a respecta regulile rutiere în vigoare din majoritatea țărilor, ci pentru a respecta regulile Federației Internaționale de Automobilism (FIA). FIA supraveghează numeroase competiții auto la nivel mondial, inclusiv Formula 1 și Campionatul de Anduranță devenit faimos prin cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri