RECORD. Tesla schimbă bateria de două ori mai repede decât se face plinul la un Audi A8

Data publicării:
tesla

După ce Tesla Model atinge o autonomie de 375 de kilometri în versiunea sa de baza și 500 în cea de top, cei de peste Ocean au dat zilele trecute o puternică lovitură de imagine, prezentând o tehnologie prin care acumulatorul mașinii este schimbat în aproximativ un minut și jumătate cu unul încărcat sută la sută.

Mai mult, ca impactul să fie și mai mare, totul s-a făcut în competiție cu un Audi A8, al cărui plin la benzinărie a durat dublu ca timp, permițându-le celor de la Tesla să schimbe și bateriile unei a doua mașini.

Sistemul folosește roboți identici cu cei folosiți de fabrica Tesla pentru a desface acumulatorul descărcat și pentru a prinde noul acumulator. Tehnologia va fi însă disponibilă numai în stațiile de încărcare ale mărcii, denumite Supercharger, și va funcționa fără intervenția omului.

Un posesor de Tesla Model S poate de acum să vină în stație cu un acumulator descărcat și să plece cu unul încărcat full într-un minut și jumătate. Prețul este de 60-80 de dolari, la fel cât ar costa aceeași autonomie pe o mașină convențională, dar clienților li se oferă ca bonus și opțiunea unei încărcări gratuite a acumulatorului existent propriu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri