Salonul auto de la Frankfurt. Mașinile fără șofer și cele hibrid au fost vedete

Data publicării:
vedete

Maşina fără şofer a fost mult timp un vis, dar în ultimul timp ideea a prins contur tot mai mult. Cei de la Mercedes au testat recent un asemenea autovehicul, care a parcurs 100 de kilometri fără cea mai mică greşeală.

Tot mai mulţi producători se arată interesaţi de producerea maşinii care se conduce singure.

„Pe unele dintre aceste module le veţi vedea pe maşinile Infiniti, Nissan sau Renault care vor apărea înainte de 2020”, a explicat Carlos Ghosn, director executiv Nissan.

Aşadar, se anunţă un viitor strălucit pentru asemenea autovehicule, mai ales că întrunesc cerinţe care odinioară păreau imposibile.

Până atunci, maşinile hibrid au fost senzaţia Târgului Auto de la Frankfurt. Una dintre cele mai aşteptate a fost BMW i8, un model construit din fibră de carbon. Puterea vine de la un sistem compus dintr-un motor pe benzină, cu 3 cilindri, ajutat de unul electric. Iar constructorul german nu a fost deloc modest.

„Astăzi, BMW i8 este prezentată aici ca o maşină de serie. Repet, maşină de serie. Este la fel de emoţională, dinamică şi eficientă precum am promis”, a subliniat Norbert Reithofer, director BMW.

Porsche şi-a prezentat noul vârf de gamă, Porsche 918, cea mai rapidă mașină de stradă produsă de acesta până acum. Propulsat de un motor V8 pe benzină, suta de kilometri este atinsă în 2.8 secunde, iar viteza maximă este de 340 kilometri la oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri