Iadul din paradis: Incendiile de vegetație fac prăpăd în Hawaii. Oamenii se aruncă în ocean pentru a scăpa de flăcări

Data actualizării: Data publicării:
incendii de vegetatie in hawaii
Locuitorii unui oraș din Hawaii au fost nevoiți să se arunce în ocean pentru a scăpa de flăcări, în timp ce incendii puternice de vegetație au cuprins părți din Maui. FOTO: Profimedia Images

Incendiile au făcut ravagii miercuri în arhipelagul american Hawaii, unde a fost declarată stare de urgenţă, numeroşi locuitori fiind nevoiţi să-şi evacueze locuinţele şi unii chiar să sară în ocean pentru a scăpa de flăcări, transmite BBC.

Mai multe persoane au fost evacuate, iar incendiile au provocat întreruperi de energie electrică într-un oraș din Hawaii.

Incendiul din Lahaina este unul dintre cele șapte incendii care au izbucnit în Hawaii.

Zeci de case și afaceri au fost distruse în orașul cu aproximativ 13.000 de locuitori, din partea de vest a insulei Maui, a doua cea mai mare și a treia cea mai populată insulă din acest stat.

Potrivit Pazei de Coastă americane, 12 persoane au fost salvate după ce s-au aruncat în ocean pentru a scăpa de incendiu.

„O mulțime de oameni și-au pierdut pur și simplu locurile de muncă, deoarece multe afaceri au ars. O mulțime de oameni și-au pierdut casele... acest lucru va fi devastator pentru Maui”, au spus locuitorii.

„Tot ceea ce am cunoscut vreodată a dispărut. Biserica noastră, școlile noastre, fiecare amintire pe care o aveam în această gospodărie. Totul a dispărut cât ai clipi din ochi”, a mai spus unul dintre ei.

Incendiul din Lahaina este unul dintre numeroasele incendii din Hawaii alimentate de vânturile puternice ale uraganului Dora, care s-a produs la sute de kilometri în larg, dar și de umiditatea scăzută, potrivit biroului din Honolulu al Serviciului Național de Meteorologie. 

Autoritățile au emis ordine de evacuare și au decis ca drumurile și școlile să fie închise. Au fost amenajate adăposturi pentru locuitorii care au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Aproximativ 15.000 de persoane au rămas fără curent electric.

„Este cu siguranță una dintre cele mai dificile zile pentru insula noastră, având în vedere că sunt mai multe incendii, mai multe evacuări în diferite zone ale districtului", a declarat purtătorul de cuvânt al comitatului Maui, Mahina Martin.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri