Filipine recrutează „războinici cibernetici” pentru o armată care să apere țara de atacurile online

Data publicării:
armata filipine
Antrenamentul de apărare cibernetică a făcut parte din exercițiile comune din acest an cu forțele americane. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Filipine vrea să-și formeze o armată de „războinici cibernetici” pentru a-și îmbunătăți apărarea împotriva atacurilor online, aproape zilnice, și va relaxa regulile de recrutare pentru a se asigura că poate atrage experți în domeniul IT și digital, a declarat joi șeful forțelor armate, transmite Reuters.

Mai multe agenții guvernamentale, inclusiv Camera inferioară a Congresului, au raportat recent atacuri cibernetice, iar șeful forțelor armate a spus că unele dintre atacurile aproape zilnice asupra armatei au venit din străinătate.

„În loc să recrutăm soldați pentru batalioanele de infanterie, de data aceasta vom recruta războinici cibernetici”, a declarat generalul Romeo Brawner Jr. reporterilor. „Această nouă rasă de războinici nu trebuie să fie puternici fizic, musculoși.”

„Am experimentat asta aproape în fiecare zi”, a mai spus Brawner despre atacuri, deși a adăugat că niciunul nu a avut succes. „Credem că unele dintre atacuri sunt străine”.

Japan-U.S.-Philippines Military High-Level Joint Press Conference in Tokyo
Foto: Romeo Brawner Jr / Sursa foto: Profimedia Images

Brawner nu a spus de unde credea că provin atacurile, dar tensiunea cu China a fost la nivel ridicat în ultimele luni, în mare parte din cauza teritoriului disputat în Marea Chinei de Sud.

Filipine s-a plâns de ceea ce numește „acțiune agresivă” a Chinei, inclusiv „manevre periculoase” ale pazei de coastă și ale marinei sale, în special în apropierea unui banc disputat.

China a respins plângerile spunând că navele sale operează în mod legal în apele sale.

Antrenamentul de apărare cibernetică a făcut parte din exercițiile comune din acest an cu forțele americane, a spus Brawner, subliniind importanța tot mai mare a rezilienței cibernetice în strategia de apărare.

Brawner a mai spus că armata va înceta să mai lase companiile de telecomunicații să construiască turnuri celulare în taberele militare. Bazele au găzduit instalații operate de mai multe firme de telefonie mobilă, inclusiv gigantul de telecomunicații de stat din China, China Telecom.

Brawner a mai spus că, ca parte a unei acțiuni de modernizare, speră să obțină echipamente radar din Japonia pentru a spori supravegherea apelor teritoriale și a zonei economice exclusive.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri