Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost trimis la închisoare. Un judecător i-a revocat cauțiunea

Data publicării:
Sam Bankman-Fried gross-plan
Avocații lui Sam Bankman-Fried au spus că nu ar trebui să fie închis pentru că a încercat să-și protejeze reputația împotriva unui val de știri nefavorabile. Sursa foto: Profimedia Images

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost trimis vineri la închisoare și va aștepta începerea procesului său după gratii, după ce un judecător i-a revocat cauțiunea. Acesta a decis că expertul în criptomonede căzut în dizgrație a încercat în mod repetat să influențeze martorii care vor veni la proces împotriva sa, informează AP.

Judecătorul Lewis A. Kaplan a ordonat revocarea cauțiunii lui Bankman-Fried, după ce procurorii au spus că a încercat să hărțuiască un martor cheie în cazul său de fraudă, luna trecută, când i-a arătat unui jurnalist scrierile private ale acestuia, și în ianuarie, când a contactat consilierul juridic general al FTX cu o metodă de comunicare criptată.

Avocații săi au insistat asupra faptului că nu ar trebui să fie închis pentru că a încercat să-și protejeze reputația împotriva unui val de știri nefavorabile.

Kaplan a spus că a ajuns la concluzia că există un motiv probabil să creadă că Bankman-Fried a încercat să „altereze martorii de cel puțin două ori” de la arestarea sa din decembrie.

Sam Bankman-Fried ar trebui să fie închis până la proces, spune procurorul, invocând încălcări ale cauțiunii.

Un avocat al apărării a spus că va fi depusă o contestație la ordinul de încarcerare și a cerut suspendarea imediată a ordinului.

Tânărul de 31 de ani se afla în arest la domiciliu la domiciliul părinților săi din Palo Alto, California, de la extrădarea sa din Bahamas în decembrie, sub acuzația că a fraudat investitorii în afacerile sale și a deturnat ilegal criptomonede în valoare de milioane de dolari, folosind FTX.

În urmă cu două săptămâni, procurorii i-au surprins pe avocații lui Bankman-Fried când au cerut încarcerarea acestuia, spunând că acesta a încălcat regulile cauțiunii, oferind publicației New York Times scrierile private ale lui Caroline Ellison, fosta lui iubită și fostul CEO al Alameda Research, un fond speculativ pentru tranzacționarea criptomonedei, aceasta fiind una din afacerile lui.

Procurorii au susținut că el încerca să-i strice reputația și să influențeze potențialii jurați care ar putea fi chemați la procesul său din octombrie.

Ellison a pledat vinovat în decembrie la acuzații penale care presupun o posibilă pedeapsă de 110 ani de închisoare. Ea a fost de acord să depună mărturie împotriva lui Bankman-Fried, ca parte a unei înțelegeri care ar putea duce la o sentință mai blândă.

Avocații lui Bankman-Fried au susținut că probabil că a eșuat în încercarea de a-și apăra reputația, deoarece articolul o aruncă pe Ellison într-o lumină plină de simpatie. Ei au mai spus că procurorii au exagerat rolul pe care l-a avut Bankman-Fried în articol.
Ei au spus că procurorii încearcă să le închidă clientul oferind dovezi care constau în „aluzii, speculații și fapte puține”.

De când procurorii și-au formulat cererea de reținere, Kaplan a impus un ordin de restricție care interzice comentariile publice ale persoanelor care participă la proces, inclusiv Bankman-Fried.

David McCraw, un avocat al Times, i-a scris judecătorului, menționând implicațiile Primului Amendament ale oricărui ordin general, precum și interesul public pentru Ellison și firma ei de tranzacționare cu criptomonede.

Ellison a mărturisit că are un rol central într-o schemă de fraudare a investitorilor cu miliarde de dolari, care a rămas nedetectată, a spus McGraw.

„Nu este surprinzător faptul că publicul dorește să afle mai multe despre cine este și ce a făcut ea și că organizațiile de știri ar încerca să ofere publicului informații oportune, pertinente și raportate în mod corect despre ea, așa cum a făcut The Times în povestea sa, ” a spus McGraw.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri