(P) Asus Zenfone 6: Un telefon cu cameră rotativă, dar la un preț excelent

Data actualizării: Data publicării:
digi24_asus_zenfone_6

Asus nu este cunoscut ca un producător de smartphone-uri de top, dar acest lucru s-a schimbat odată cu ZenFone 6. Acest telefon vine cu specificații de ultimă generație, dar și cu învechitul port pentru căști de 3,5 mm, însă supriza care îl scoate în evidență este sistemul de cameră rotativă la un preț excelent.

Confruntat cu numeroșii producători chinezi (Huawei, Xiaomi ...), Asus a avut unele dificultăți să rămână competitiv pe piața smartphone-urilor. Începând cu anul trecut, producătorul taiwanez a revenit încet în prim plan. Noul său flagship, Zenfone 6, a readus din nou brandul la lumină.

Analizam Asus Zenfone 6 pentru a vedea ce are de oferit acest telefon și cum se compară cu competiția.

Pro:

  • Afișaj fără breton

  • durată de viață excelentă a bateriei

  • performanță excelentă

  • sistem original de cameră rotativă

  • aparat foto

  • valoare pentru bani

Contra:

  • fără încărcare wireless

  • fără rezistență la apă

  • durabilitate îndoielnică a sistemului de cameră rabatabilă

Un preț mai accesibil decât concurența

În ceea ce privește prețul, compania a rămas foarte rezonabilă cu Asus Zenfone 6, cu un preț începând de la 500 de euro pentru versiunea cu 6 GB RAM și 64 GB stocare. Smartphone-ul este astfel poziționat ușor sub OnePlus 7, oferind în același timp un spațiu mai mic de stocare internă. Comparativ cu celelalte telefoane de pe piata, Asus Zenfone 6 rămâne în general mult mai accesibil și, prin urmare, se încadrează între gama medie premium și high-end.

Fără breton și cu cameră rotativă

La fel ca și alte smartphone-uri de pe piață, Zenfone 6 vine cu un ecran mare de 6,4 inci, fără breton. Din punct de vedere estetic, dispozitivul este așadar plăcut de privit, dar și de utilizat, deoarece nu este prezentă nicio crestătură sau gaură.

În plus, spre deosebire de soluțiile oferite de alte telefoane, camera este originală. Mai precis, Asus a optat pentru o cameră rotativă pe care a numit-o „Flip camera”. Astfel, camera dublă se poate roti 180 de grade pentru a fi folosită atât pentru poze normale, cât și pentru selfie-uri.

Asus garantează 100.000 de rotiri pentru camera sa rotativă sau 28 de mișcări pe zi, timp de cinci ani. Pentru o protecție suplimentară, un senzor de pe modul detectează, de asemenea, viteza de accelerare, permițând camerei rotative să se întoarcă automat într-o poziție sigură în cazul în care telefonul cade. De asemenea, poți utiliza aparatul foto pentru recunoașterea facială.

Această alegere pentru Asus Zenfone 6 este surprinzătoare, inteligentă și destul de originală pe o piață care, cu excepția smartphone-urilor pliabile, a devenit destul de clasică. Asus iese astfel în evidență față de concurență.

Interesant este că Asus a decis să țină un cititor tradițional de amprente, pe spatele telefonului, și nu unul sub ecran.

Alte caracteristici pozitive includ o mufă tradițională pentru căști, sunet stereo și notificare LED, în timp ce pe partea negativă, Asus ZenFone 6 nu permite încărcare wireless și impermeabilizare.

În rest, Asus ZenFone 6 este un smartphone elegant datorită unei combinații de metal și sticlă. Manipularea este bună și soliditatea pare să fie acolo, dar smartphone-ul este destul de greu și are o grosime mai mare din cauza bateriei sale mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri