(P) Cum alegi biroul pentru copilul tău

Data actualizării: Data publicării:
digi.ro

Atunci când vine vorba despre alegerea birourilor pentru copii, te sfătuim să acorzi o mare atenție întregului proces de documentare și de amenajare. De multe ori, facem această alegere în grabă, însă experții recomandă să ai grijă la toate criteriile ce țin de ergonomie și de estetic deoarece acestea joacă un rol foarte important în dezvoltarea intelectuală și fizică a copilului tău.

Copilul, în funcție de vârsta sa, petrece un număr considerabil de ore făcându-și temele sau învățând, așa că este cu atât mai important să aibă parte de un spațiu care să îl ajute în procesul de învățare și de efectuare a temelor.
Hai să descoperim împreună care sunt cele mai importante elemente pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba despre alegerea birourilor pentru copii.

1. Vârsta copilului

În funcție de vârsta copilului și de nevoie ale acestuia vei ști ce fel de birou i se potrivește.
Poate că este mult mai convenabil pentru tine, din punct de financiar și din perspectiva energiei și a timpului pe care o investești pentru a alege piesa de mobilier potrivită, să cumperi un birou versatil, care să se poată adapta vârstei acestuia, însă noi te sfătuim să un cumperi birouri diferite pe măsură ce copilul tău crește.

Atât nevoile intelectuale, cât și cele ce țin de dezvoltarea fizică se schimbă. Un anumit tip de birou vei folosi pentru copilul tău preșcolar, un alt tip pentru copilul ce se află în școala gimnazială și un altul pentru adolescentul tău.

2. Gradul de confort pe care îl oferă biroul

Un alt criteriu important de care e bine să ții cont atunci când vine vorba despre birourile pentru copii este cel al confortului. Copilul trebuie să se simt bine atunci când se așează pe scaun și să se bucure de înălțimea și lățimea unui birou care să îl ajute să își desfășoare activitățile cât mai plăcut. Mai mult, un birou confortabil îl va ajuta să își dorească să își fac temele sau proiectele, spre deosebire de o piesă de mobilier care nu îi oferă confortul de care acesta are nevoie.

Drept urmare, te sfătuim ca înainte de a face o achiziție să testezi cât mai multe modele de birouri alături de copilul tău, fie că alegi să îl cumperi dintr-un magazin fizic, fie că te vei orienta către un magazin online.

3. Scopul în care va fi folosit

Vei ști ce fel de model de birouri pentru copii să alegi dacă pornești de la scopul pentru care acesta va fi folosit. Spre exemplu, dacă ai un copil preșcolar sau aflat în ciclul primar de studiu, te vei îndrepta către un model de birou pentru copii care are drept scop mai ales oferirea unui spațiu suficient pentru a îi asigura activități legate preponderent de a își face temele sau proiectele, de a colora și de a citi. În cazul în care copilul tău se află la vârsta adolescenței, nevoile vor fi diferite, iar biroul pentru copii s-ar putea să aibă și rolul de a depozita un laptop sau un calculator, copilul va avea nevoie de mai multe spații de depozitare pentru cărți, caiete și rechizite, așa că îl va ajuta mai degrabă un birou care are și sertare, rafturi sau dulapuri.

4. Spațiul în care îl vei încadra

Te sfătuim să ai în vedere și dimensiunea camerei copilului tău pentru a ști cum vei încadra acolo biroul pentru copii. Pe lângă pat, dulap sau o comodă, biroul are un rol important în amenajarea camerei, așa că nu uita să măsori foarte bine spațiul pentru a ști cât loc să acorzi acestei piese de mobilier.

5. Designul biroului pentru copii

Și nu în primul rând, ține cont și de modul în care este decorată și amenajată camera copilului tău pentru a alege o piesă de mobilier care să se integreze perfect în spațiu și din punct de vedere estetic.

Îți urăm mult succes în alege biroul pentru copii perfect!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri