Soneria inteligentă de un miliard de dolari

Data publicării:
sonerie

Amazon va plăti pe o sonerie inteligentă pentru uşi un miliard de dolari, una dintre cele mai mari achiziţii făcute vreodată de compania condusă de Jeff Bezos.

Americanii au plătit mai mult doar pentru lanţul Whole Foods - 13,7 miliarde de dolari şi pentru retailerul online de încălţăminte Zappos - 1,2 miliarde de dolari.

Cele mai recente date arătau că startup-ul Ring cumpărat acum de Amazon valorează în jur de 760 de milioane de dolari, dar iată că a fost cumpărat cu o sumă mult mai mare.

Soneria inteligentă Ring e dotată cu o cameră video care-i transmite proprietarului, prin intermediul unui aplicaţii pe telefon, cine se află la uşă.

Astfel, acesta poate decide să deschidă sau nu.

Amazon îşi întăreşte aşadar prezenţa în domeniul securităţii caselor, îşi pregăteşte un sistem conglomerat propriu pentru a putea livra produsele direct în interioul locuinţelor. A încheiat deja parteneriate cu producători de sisteme de închidere a uşilor şi, recent, a cumpărat şi camera de supraveghere Blink - care poate fi amplasată oriunde.

Sistemul foloseşte acum comenzile vocale ale asistentului Amazon - Alexa - şi poate funcţiona cu doar o pereche de baterii până la 2 ani - pentru că se activează doar bazându-se pe senzorii de mişcare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri