Un celebru inventator de sisteme de realitate virtuală a creat un dispozitiv care te omoară cu adevărat dacă mori într-un joc

Data publicării:
Palmer Luckey cu ochelari VR
„Grafica superioară ar putea face un joc să arate mai real, dar numai pericolul unor consecințe serioase poate face ca un joc să pară real pentru tine și pentru orice altă persoană din joc”, a scris Palmer Luckey. Foto: Profimedia Images

Palmer Luckey, fondatorul Oculus, companie care producea ochelari de realitate virtuală (VR) și care a fost cumpărată de Facebook, a spus că a inventat un dispozitiv care te omoară în momentul în care mori într-un joc, informează Sky News.

Luckey a spus că dispozitivul NerveGear a fost programat să omoare utilizatorul său dacă acesta moare în jocul sau experiența virtuală pe care o trăiește în acel moment.

Bărbatul de 30 de ani și-a vândut compania Oculus, aceasta fiind cumpărată de Facebook pentru suma de 2 miliarde de dolari în 2014. Achiziționarea companiei a dus la transformarea Facebook-ului în Meta și reorientarea sa înspre domeniul tehnologiei.

Luckey a recunoscut că acest concept l-a fascinat mereu. „Ridici imediat miza la nivelul maxim și forțezi oamenii să regândească fundamental modul în care interacționează cu lumea virtuală și cu jucătorii din interiorul ei”, a scris bărbatul într-un blog.

„Grafica superioară ar putea face un joc să arate mai real, dar numai pericolul unor consecințe serioase poate face ca un joc să pară real pentru tine și pentru orice altă persoană din joc”, a scris Lackey.

Palmer Luckey
Compania de realitate virtuală Oculus, fondată de Palmer Luckey (în poză), a fost cumpărată de Facebook pentru 2 miliarde de dolari. Foto: Profimedia Images

Dispozitivul este echipat cu trei module încărcate cu explozibili care se declanșează când mori într-un joc

Luckey a explicat că dispozitivul vine echipat cu trei module cu încărcătură explozivă poziționate deasupra vizorului. Acestea pot fi programate să se declanșeze în momentul în care versiunea virtuală a utilizatorului moare, distrugându-i creierul acestuia instant.

Ochelarii VR realizați de Lackey sunt deocamdată doar un model de prezentare și nu pot fi achiziționați.

Lackey a mai recunoscut și că există „o varietate uriașă de erori care ar putea avea loc și care l-ar omorî pe utilizator la momentul nepotrivit” în starea în care este sistemul și, de aceea, nu l-a încercat până acum.

„La momentul acesta, este doar o piesă de artă pentru birou”, a scris Lackey, care a dezvăluit că atunci când a realizat ochelarii VR s-a inspirat dintr-un serial anime numit Sword Art Online, în care este folosit un aparat similar.

Lackey a devenit un personaj controversat încă de când s-a descoperit că a finanțat un grup care făcea parte din campania electorală a lui Trump înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri