Sari la conținut

Un jucător de Pokemon Go, reținut după ce a intrat într-o bază militară din Indonezia

Foto: Gulliver/GettyImages 

Poliția din Indonezia a anunțat că a reținut un cetățean francez care ar fi intrat ilegal într-o bază militară. El a fost prins la un punct de control, după ce a fugit atunci când a fost luat la întrebări de angajații care se ocupau cu paza bazei militare, scrie The Guardian.

Cetățeanul francez a fost eliberat însă câteva ore mai târziu, atunci când anchetatorii au stabilit că nu a existat intenția de a spiona. „El a intrat fără intenție în complex în timp ce alerga și vâna pokemoni”, a precizat un purtător de cuvânt al poliției.

Jocul Pokemon Go a devenit extrem de popular în toată lumea, iar recent Poliția Română a avertizat jucătorii să nu conducă și să folosească aplicația în același timp.

Avertismentul vine după ce isteria Pokemon Go a cuprins aproape întreaga planetă. În întreaga lume au fost cazuri de accidente provocate din cauza acestui joc. Deocamdată, în România nu au fost înregistrate accidente puse pe seama jocului.

Spre exemplu, zilele trecute, busculade periculoase la New York, Washington și Chicago au fost create de utilizatorii acestei aplicații. Şoferul unui automobil şi-a abandonat vehiculul pe marginea străzii, lăsându-şi motorul pornit, deoarece era grăbit să plece în căutarea acelui Pokemon rar. 

Într-un oraș din SUA, un tânăr a intrat cu automobilul într-un copac deoarece juca Pokemon Go în timp ce conducea, iar doi tineri au căzut în ocean de pe o faleză, în California.