Google vrea să îşi actualizeze motorul de căutare cu inteligenţă artificială şi clipuri video (WSJ)

Data actualizării: Data publicării:
inteligenta artificiala
Inteligenţa artificială trebuie să fie controlată de oameni, altfel poate fi transformată într-o armă, a declarat preşedintele Microsoft. Foto: Guliver/GettyImages

Google intenţionează să facă motorul său de căutare ”mai vizual, mai atractiv, mai personal şi mai uman” și să vină în întâmpinarea tinerilor din întreaga lume, scrie Reuters, care citează Wall Street Journal.

Mişcarea Google vine pe măsură ce aplicaţiile de inteligenţă artificială (AI) precum ChatGPT câştigă rapid în popularitate, evidenţiind o tehnologie care ar putea schimba modul în care operează companiile şi societatea per ansamblu.

Gigantul tehnologic îşi va îndepărta serviciul de ”cele 10 linkuri albastre”, care este un format tradiţional de prezentare a rezultatelor căutării, şi intenţionează să încorporeze mai multe voci umane ca parte a schimbării, se arată în raport.

La conferinţa sa anuală pentru dezvoltatori I/O de săptămâna viitoare, Google ar urma să lanseze noi funcţii care permit utilizatorilor să poarte conversaţii cu un program AI, un proiect cu nume de cod ”Magi”, a adăugat WSJ, citând persoane implicate în aceste modificări.

Inteligenţa artificială generativă a devenit un cuvânt la modă în acest an, cu aplicaţii care captează fantezia publicului şi declanşează o grabă în rândul companiilor de a lansa produse similare, despre care cred că vor schimba modul în care se va desfășura munca pe viitor, potrivit news.ro.

Google, parte a grupului Alphabet, nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri