BBC pregătește un concurent pentru Alexa și Siri. Ce știe în plus aplicația Beeb

Data publicării:
Voice recognition with smart phone.
Foto: Guliver / GettyImages

Rețeaua BBC pregătește o aplicație de asistență vocală care ar concura Alexa, Google Assistent sau Siri și care înțelege accentul britanic, arată platforma Digital Trends, citată de Mediafax.

Aplicația ar urma să se numească Beeb, urmând să fie lansată în 2020.

BBC a decis să își dezvolte propria aplicație de asistență vocală pregătind o alternativă la serviciile oferite de Alexa de la Amazon și Google Assistant. Primul pas este procesarea înregistrărilor făcute de echipe ale postului în toate colțurile Marii Britanii pentru a se asigura că aplicația va putea procesa accentele regionale.

Cei de la BBC au anunțat săptămâna aceasta că aplicația care va folosi cuvântul „Beep” ca semnal de pornire va fi lansată anul viitor pentru a oferi publicului oportunitatea de a accesa programele și serviciile rețelei prin comandă vocală de pe dispozitivele inteligente.

Rețeaua a anunțat că nu intenționează deocamdată să lanseze și un aparat special, planul fiind să includă în site-ul BBC noua opțiune și să ofere utilizatorilor o aplicație disponibilă pentru încărcarea pe diferite dispozitive.

BBC (British Broadcasting Corporation) este canalul public de emisie audio-vizuală din Marea Britanie. Este cel mai vechi post național din lume fiind înființat pe 18 octombrie 1922. Postul de televiziune funcționează din 1927 și produce propriile programe în studiouri proprii din 1932.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri