Sari la conținut

Facebook, amendată cu 155.000 de euro în Franța

Compania Facebook a primit o amendă de 155.000 de euro din partea Comisiei Naționale pentru Informatică si Libertăți din Franța (CNIL) pentru 6 încălcări ale legii naționale din domeniul protecției datelor cu caracter personal, relatează ItWorld.com.

Popular Smart Phone Apps Of 2016

Foto: Gulliver/Getty Images

Aceasta este amenda maximă pe care CNIL, organismul care se ocupă de protejarea datelor personale, o poate aplica în aceste cazuri.

CNIL a început anchetarea Facebook și a subsidiarei sale din Europa, Facebook Ireland, după ce compania și-a modificat termenii și condițiile de utilizare în ianuarie 2015. În urma anchetei autoritățile au ajuns la concluzia că Facebook urmărea activitatea utilizatorilor săi pe alte site-uri fără ca aceștia să fie informați. Ulterior, compania crea baze de date cu aceste informații pentru a le putea afișa utilizatorilor reclame personalizate.

La un an de la demararea anchetei, CNIL a informat Facebook că are la dispoziție 3 luni pentru a intra în legalitate. Compania a solicitat și a primit o prelungire a termenului pentru a putea formula un răspuns oficial. Ulterior, acest răspuns nu a fost pe placul autorităților, care au decis sancționarea gigantului american.

Facebook este anchetată pentru aceleași fapte și în Belgia, Olanda și Germania.