Sari la conținut

FOTO. Apple a lansat noile telefoane inteligente - iPhone 6 și iPhone 6 Plus; și un ceas inteligent: Apple Watch

 

Actualizare: Apple a lansat noul iPhone în două variante: iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

- iPhone 6 are o rezoluţie de 1334 x 750 cu 326 de pixeli pe inch, pentru un display cu mai mult de 720 de pixeli

- iPhone 6 Plus are o rezoluţie de 1920 x 1080 cu 401 pixels pe inch. Rezoluţia HD este de 1080 pixeli.

iPhone 6 este cu 50 la sută mai rapid decât iPhone-ul original și cu până la 50 la sută mai efcient în ceea ce priveşte economisirea de energie.

- Aplicaţia foto va permite înregistrarea de videoclipuri time-lapse. O noutate este şi aplicaţia Instagram Hyperlapse, cu funcţii de stabilizare a imaginii considerate impresionante.

- Noutăţi la funcţiile de fotografiere: Lentila camerei, senzorul şi procesorul au fost îmbunătăţite pentru creşterea calităţii imaginii. iPhone 6 vine cu o funcţie de stabilizare digitală a imaginii şi este mai eficient în detectarea feţelor la depărtare şi în apropiere. iPhone 6 Plus are stabilizarea optică a imaginii.

- Sistemul de operare este iOS 8, disponibil pentru descărcare din 17 septembrie.

- iPhone 6 are un preţ de pornire de 199 de dolari, cu un contract pe doi ani. iPhone 6 Plus începe de la 299 de dolari.

- Tim Cook: „Acum aş vrea să vă vorbesc despre o categorie de servicii complet nouă. E vorba despre portofel. Viziunea noastră este să îl înlocuim şi vom începe prin a ne concentra pe modalităţile de plată”.

- Cum funcţionează Apple Pay, serviciul „uşor, sigur şi privat”: Când plăteşti, Apple trimite un cod unic comerciantului. Aceasta înseamnă că nu va primi codul unui card de credit plin, ci un singur cod pentru o tranzacţie.

- Există mai mult de 200.000 de puncte de comercializare care acceptă tipul de plată fără contact.

- Serviciul Apple Pay va fi disponibil în Statele Unite din octombrie 2014, urmând să fie preluat în toată lumea în "viitorul apropiat".

Noul ceas inteligent de la Apple

- Apple mai lansează un produs. E vorba despre un ceas, cu un cadran tradiţional, pătrat, cu benzi interşanjabile. Tim Cook: "E cel mai personal dispozitiv pe care l-am creat vreodată". „Ce nu am făcut a fost să luăm iPhone-ul, să micşorăm interfaţa de utilizator şi să îl ataşăm la încheietură", spune Cook, potrivit Mediafax.

- La o simplă apăsare a unui buton, cadranul funcţionează ca ecranul unui iPhone, iar butonul are funcţia de Home.

- Apple introduce conceptul de "Digital Crown", un instrument versatil care ajută la mărirea conţinutului pe un display mic. Utilizatorul va putea naviga pe Apple Watch fără să acopere display-ul. Un buton lansează un meniu cu prietenii din agendă, ale căror feţe vor putea fi apăsate pentru a le trimite orice - mesaje, notiţe, "chiar şi pulsul". LED-urile infraroşii şi cu lumini vizibile detectează pulsul, împreună cu fotosenzorii.

- Apple Watch are dimensiuni şi versiuni diferiet. Una este o variantă sport, light şi durabilă. Apple Watch Edition e din aur de 18 karate, de două ori mai greu decât aurul obişnuit.

- Apple Watch nu e un dispozitiv de sine stătător şi necesită prezenţa unui iPhone pentru a funcţiona. Preţul va porni de la 349 de dolari şi va fi disponibil pentru vânzare de la începutul lui 2015. Nu au fost date detalii despre rezistenţa bateriei, ceea ce ar putea fi un dezavantaj.

- Ceasul va avea şi aplicaţii specifice. WatchKit le permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii care apar în dreapta ecranului Home al Apple Watch. O aplicaţie de fitness, dedicată nu numai atleţilor, va monitoriza activitatea şi mişcările utilizatorului din timpul zilei. O altă aplicaţie din acelaşi domeniu urmăreşte exerciţiile fizice şi antrenamentele mai detaliat, arătând şi o arhivă a exerciţiilor.

- Apple Watch va permite conectarea la Facebook şi Twitter şi folosirea opţiunilor de chat ale acestora.

- Ceasul are şi o funcţie de hărţi. Odată activată, dispozitivul va vibra când mergi ca să te informeze ce direcţie să urmezi în funcţie de destinaţie.

- Apple Watch are şi funcţia Siri, care se activează printr-o apăsare lungă pe Digital Crown
Lansarea iPhone 6 va avea loc în California, la ora 20:00, ora României. Prin lansarea iPhone 6, experţii în domeniu cred că Apple încearcă să-şi recâştige din popularitatea pierdută. Unul dintre argumente este că gigantul IT va veni cu un telefon cu dimensiuni sesizabil mai mari, pentru a răspunde astfel concurenţilor sud-coreeni de la Samsung.

Aici puteți urmări live lansarea iPhone 6

Live stream-ul este disponibil numai pentru utilizatorii care folosesc browserul Safari (versiunea minimă 5.1.10) pe Mac OS X (versiunea minimă 10.6.8) sau iOS (versiunea minimă 6.0) și pentru cei care foloesc a treia generație Apple TV (software 6.2)

Dacă nu aveți astfel de dispozitive, puteți urmări totuși lansarea iPhone 6 și pe browserele Chrome sau Firefox. Cea mai simplă metodă este să instalați o extensie precum User Agent Switcher for Chrome. De asemenea, Firefox are o extensie similară.


Expert IT: „Oamenii vor telefoane mari”

„În ultimii ani, aceste telefoane cu ecran gigant de la Samsung au dovedit că oamenii vor telefoane mari. Într-un fel, vedem că Apple copiază acest lucru de la Samsung, ceea ce este foarte interesant pentru că până acum discursul lor a fost complet opus”, a declarat expertul IT, Steve Kovach.

Fanii așteaptă și lansarea iWatch-ului

La fel de aşteptată este şi lansarea iWatch-ului, ceasul inteligent cu ecran flexibil tactil circular. „Ceasul va fi dotat cu tehnologia NFC. Îl poţi folosi la plăţi prin simpla apăsare a ecranului ceasului la un punct de plată fără să fii nevoit să-ţi scoţi telefonul sau cardul de credit”, a dezvăluit jurnalista IT, Christina Bonnington.

Cozi în fața magazinelor Apple

Fanii Apple din întreaga lume aşteaptă cu nerăbdare noile lansări şi, pentru a fi siguri că pun mâna pe noile gadgeturi, s-au aşezat de zile bune la cozi în faţa magazinelor companiei. „Sunt aici de duminică, 31 august. Sunt al treilea la coadă, iniţial am fost primul, dar băieţii de aici mi-au cumpărat locul pentru 250 de dolari”, a spus un fan Apple. „Dorm cam două ore pe noapte, dar merită cu vârf şi îndesat”. Aşteptarea celor care stau la cozi va mai dura, pentru că lansarea de azi e strict publicitară, dar aparatele vor ajunge în magazine în aproximativ 10 zile.

Pe aceeași temă